In legatura cu drepturile parintilor, instantele romane solutioneaza de regula cereri privind exercitarii autoritatii parintesti, locuinta copilului, pensia de intretinere, programul de vizita, s.a.m.d.

Cu toate acestea, instantele sunt competente sa solutioneze si alte probleme ale parintilor, precum numele copiilor, scolarizarea, activitatile extra-scolare, vacantele, domiciliul, s.a.m.d.

De regula, intre parinti separati sau divortati apar dificultati in ceea ce priveste elegerea unitatii de invatamant a copiilor lor, ori in ceea ce priveste iesirea din tara in scop turistic a copiilor. Astfel de chestiuni se pot rezolva fie pe cale amiabila, prin negocieri origanizate de Societatea noastra, fie pe calea unui litigiu in instanta care sa priveasca exclusiv solutionarea problemei punctuale asupra careia parintii nu se inteleg.

Cazurile privitoare la drepturile parintilor sunt emotional incarcate si deseori complexe.

Societatea noastra are grija sa mentina atentia aspura aspectelor umane, de bun-simt si sa elimine dusmaniile sau antagonismul. Daca este posibil, incercam sa solutionam problemele dintre parinti pe cale amiabila, negociind un acord reciproc avantajos. Daca acest lucru nu este posibil, clientii nostri se bucura de asistenata si sfaturi specializate pe intregul parcurs al litigiului.

Drepturile mamei si tatalui – Studiu de caz

Problema:
Doamna N, din Bucuresti, ne-a solicitat asistenta. Ea si sotul ei, domnul N, au neintelegeri serioase cu privire la activitatea scolara si extrascolara a fiicei lor, M, in varsta de 15 ani. Dupa parerea doamnei N, sotul ei este excesiv de sever cu fiica lor si nu ii permite acesteia sa-si urmeze visul de a deveni muzician profesionist. Dupa parerea domnului N, sotia sa nu este atenta la comportamentul fiicei lor, care are note in scadere la scoala si, uneori, ajunge acasa la ore foarte inaintate. Sotii au ajuns la certuri din ce in ce mai serioase din cauza acestor probleme, doamna N solicitandu-ne initial cu asistenta intr-un proces de divort si custodia copiilor.

Solutia noastra:
Societatea noastra a demarat procedura de divort, asa cum am fost solicitati. Pe parcurs, am sfatuit-o pe doamna N sa incerce sa solutioneze pe cale amiabila probleme incredintarii minorei si, cu acceptul acesteia, am organizat o sedinta cu sotul acesteia si avocatul ales. In timpul intrevederii, doamna N si domnul N au ajuns la concluzia ca nu vor sa divorteze si ca problema reala este constituita de modul de educare al fiicei lor. Ulterior, reprezentantii nostri au negociat ajungerea la o intelegere prin care parintii au acceptat un compromis legat de relationarea fiecaruia cu fiica lor. Cererea de divort a fost retrasa din instanta, intrucat sotii se impacasera.

Peste 6000 de clienti ne-au trecut pragul pana acum. E randul tau!

Blv. Carol I nr. 52 parter ap. 1 interfon 02 Sector 2 Bucuresti

Luni-Vineri 08:00 – 18:00

021.231.61.42

Cat de utile ai gasit aceste informatii?

Apasa pe stele pentru a ne lasa un rating!

Media rating-ului: 5 / 5. Numarul de voturi: 2

Niciun rating pana in prezent! Fi primul care acorda un rating.

Ne pare rau ca nu ai gasit informatiile folositoare.

Ajuta-ne sa imbunatatim continutul!

Spune-ne cum putem sa imbunatatim continutul.