Curgerea timpului in relatiile de familie are o semnificatie aparte, mai atunci cand exista si copii minori. Solutiile juridice stabilite de catre parinti prin buna intelegere sau de catre o instanta de judecata in legatura cu minorii au nevoie sa fie flexibile si sa poata evolua. Cu timpul, copiii cresc si odata cu ei si structura necesitatilor acestora. De asemenea, sunt frecvente cazurile in care, in timp, posibilitatile financiare, materiale, emotionale, etc. ale parintilor se schimba.

Din acest motiv, in domeniul chestiunilor de crestere si educare a copiilor, legislatia romana permite reanalizarea interesului superior al copilului in orice moment. In practica, este vorba cel mai des de modificarea posibilitatilor materiale ale parintilor, corelate cu modificarea necesitatilor efective ale copiilor, ceea ce duce la stabilirea unei pensii de intretinere mai mari sau mai mici decat cea stabilita initial. Similar, se poate modifica programul de vizita ori chiar situatia custodiei copiilor.

Situatiile in care se solicita schimbarea situatei copilului necesita atentie deosebita si o buna cunostinta a procesdurilor judiciare aplicabile, motiv pentru care reprezentantii Societatii nostru trateaza cu toata seriozitatea cazurile de acest fel.

Societatea noastra are o practica variata in acest domeniu, cu toate ca, in mod uzual, unele cereri pentru modificarea situatiei copiilor, cum este cea de modificarea a custodiei, sunt mai putin intalnite in practica instantelor datorita gradului foarte ridicat de complexitate.

Chestiuni de crestere si educare – Studiu de caz

Problema:
In urma cu 6 ani, doamna H a divortat de sotul sau, iar copilul rezultat din casatorie i-a fost incredintat. Acum 2 ani, doamana H a fost obligata de situatia economica sa plece la munca in strainatate, lasandu-l pe baiat in grija tatalui. Acesta a solcitat imediat reincredintarea copilului, pe care a si obtinut-o fara vreo opozitie din partea doamnei H. S-a stabilit si un program de vizitare a minorului pentru mama. Doamna H ne-a cerut ajutorul, intrucat programul de vizitare stabilit de instanta este nepractic si conduce la situatii imposibile pentru aceasta.

Solutia noastra:
Fata de faptul ca doamna H locuieste si munceste in Spania, precum si avand in vedere faptul ca aceasta nu poate veni in Romania decat odata la 3 luni pentru cateva zile, Societatea noastra a cerut si a obtinut in instanta stabilirea unui program care sa acomodeze atat programul doamnei H, cat si interesul baiatului sau. Programul includea posibilitatea mamei de a petrece timp alaturi de baiatul sau o data la 3 luni, dar si posibilitatea ca baiatul sa mearaga in vacantele de vara si de iarna la domiciliul mamei din Spania.

Peste 6000 de clienti ne-au trecut pragul pana acum. E randul tau!

Blv. Carol I nr. 52 parter ap. 1 interfon 02 Sector 2 Bucuresti

Luni-Vineri 08:00 – 18:00

021.231.61.42

Cat de utile ai gasit aceste informatii?

Apasa pe stele pentru a ne lasa un rating!

Media rating-ului: 5 / 5. Numarul de voturi: 2

Niciun rating pana in prezent! Fi primul care acorda un rating.

Ne pare rau ca nu ai gasit informatiile folositoare.

Ajuta-ne sa imbunatatim continutul!

Spune-ne cum putem sa imbunatatim continutul.