In conformitate cu Noul Cod Civil, atunci cand se stabileste custodia copiilor, stabilirea domiciliului copiilor ocupa un loc fundamental in cadrul procesului. Instanta de judecata este obligata sa decida, independent de problema custodiei, la care dintre parinti vor locui copiii.

Asemanator problemei custodiei, instanta de judecata va avea in vedere interesul superior al copiilor atunci cand stabileste cu care din parinti urmeaza acestia sa locuiasca. Daca, insa, copiii locuiau dinainte de divort doar cu unul din pariniti, instanta va stabili domiciliul minorilor la acesta.

De asemenea, similar procedurilor de stabilire a custodiei, daca parintii au ajuns la o intelegere pe problema domiciliului si aceasta nu incalca interesul superior al copiilor, instanta de judecata urmeaza sa o respecte.

De obicei , stabilirea locuintei copiilor reprezinta cel mai important obiectiv al parintilor pentru ca, din punct de vedere practic, parintele cu care copiii locuiesc este cel care se va ingriji intr-o proportie superioara de cresterea si educarea acestora.

Pe de alta parte, locuinta copiilor este importanta si pentru ca pensia de intretinere si programul de relatii personale se stabilesc in functie de parintele cu care copiii locuiesc.

Avand in vedere importanta deosebita a stabilirii domiciliului copiilor chiar si in contextul in care parintii beneficiaza de custodie comuna, clientii Societatii se bucura de intreaga noastra expertiza si atentie pentru solutionarea favorabila si in respectarea intereselor superioare ale copiilor.

Stabilirea domiciliului – Studiu de caz

Problema:
Aflati in proces de divort, sotii C au parasit amandoi Bucurestiul pentru a locui in alte orase, la rude. Doamna C a plecat in jud. Gorj impreuna cu minora R, rezultata din casatorie. Pana la desfacerea casatoriei, minora a locuit in Bucuresti in casa fratelui domnului C si a urmat cursurile unei scoli generale aflate in apropiere. Domanul C ne-a solicitat sfatul in aceasta problema.

Solutia noastra:
In astfel de cazuri, este uzual ca minorii sa mearga sa locuiasca cu unul din parinti. In acest caz, insa, se punea problema daca este sau nu in interesul superior al minorei R de a-si continua studiile la Bucuresti. Societatea noastra a redactat o cerere speciala pentru stabilirea domiciliului minorei R la domiciliul unchiului sau din Bucuresti. Pe parcursul litigiului, fratele domnului C si-a aratat disponibilitatea de a gazdui si pe mai departe pe nepata sa, iar minora R si-a exprimat dorinta de a se intoarce la Bucuresti. Instanta a decis stabilirea temporara a domiciliului minorei in Bucuresti, pana la finalizarea procesului de divort dintre sotii C.

Peste 6000 de clienti ne-au trecut pragul pana acum. E randul tau!

Blv. Carol I nr. 52 parter ap. 1 interfon 02 Sector 2 Bucuresti

Luni-Vineri 08:00 – 18:00

021.231.61.42

Cat de utile ai gasit aceste informatii?

Apasa pe stele pentru a ne lasa un rating!

Media rating-ului: 5 / 5. Numarul de voturi: 3

Niciun rating pana in prezent! Fi primul care acorda un rating.

Ne pare rau ca nu ai gasit informatiile folositoare.

Ajuta-ne sa imbunatatim continutul!

Spune-ne cum putem sa imbunatatim continutul.