Problema fundamentala pentru orice persoana care intentioneaza sa demareze un proces de partaj judiciar este legata de sumele considerabile datorate statului sub forma taxelor judiciare. Acestea sunt de 3%-5% din valoarea totala a bunurilor care compun masa partajabila.

De exemplu, daca trebuie impartite un apartament de 3 camere in valoare de 60.000 Euro, bunuri mobile din apartament (mobila, electrocasnice, etc.) in valoare de 5.000 Euro si un autoturism in valoare de 7.500 Euro, taxa catre stat este in cuantum de

3%*(60.000 + 5.000 + 7.500) = 3%*72.500 = 2175 Euro/9.000 Lei

In plus, achitarea acestor sume nu garanteaza obtinerea unei hotarari favorabile, plata lor fiind o conditile obligatorie strict pentru demararea procesului.

In astfel de conditii restrictive din punct de vedere financiar, este des intalnita situatia in care sotii, desi isi doresc acest lucru, nu ajung sa-si imparta bunurile niciodata.

Pentru a reduce cat mai mult costurile asociate proceselor de partaj, Societatea noastra a dezvoltat o serie de solutii si si-a format o practica extensiva pe acest aspect.

Folosindu-ne de prevederile legale in vigoare, suntem in masura sa depunem diligente pentru aproape toti clientii nostri in vederea reducerii, esalonarii, eliminarii totale sau pentru returnarea integrala a taxelor judiciare datorate. In acest fel, costurile totale ale litigiului se reduc simtitor, iar partajul devine inteligent financiar.

Partajul inteligent financiar – Studiu de caz

Problema:
Domnul J, clientul Societatii, nu are posibilitatile financiare necesare pentru plata taxelor judiciare aferente procesului de partaj pe care intentioneaza sa il demareze. Singurul bun ce trebuie impartit cu fosta sotie este un apartament. Insa, apartamentul a fost evaluat la aprox. 120.000 Euro. Taxa de timbru in acest caz este de 3.600 Euro.

Solutia noastra:
Societatea noastra a obtinut initial pentru domnul J reducerea cuantumului taxei de timbru datorate cu 50%, precum si esalonarea platii acesteia pentru un termen de 6 luni. Procesul a demarat, iar domnul J a platit rate lunare de 300 Euro timp de 4 luni. La acel moment, Societatea noastra a oferit solutii pentru returnarea integrala a platilor efectuate deja de catre domnul J.

Peste 6000 de clienti ne-au trecut pragul pana acum. E randul tau!

Blv. Carol I nr. 52 parter ap. 1 interfon 02 Sector 2 Bucuresti

Luni-Vineri 08:00 – 18:00

021.231.61.42

Cat de utile ai gasit aceste informatii?

Apasa pe stele pentru a ne lasa un rating!

Media rating-ului: 5 / 5. Numarul de voturi: 2

Niciun rating pana in prezent! Fi primul care acorda un rating.

Ne pare rau ca nu ai gasit informatiile folositoare.

Ajuta-ne sa imbunatatim continutul!

Spune-ne cum putem sa imbunatatim continutul.