Tranzactia judiciara este un contract incheiat in fata instantei de judecata in care se consemneaza modalitatile prin care partile din proces s-au inteles sa stinga litigiul.

In cazul unui partaj judiciar, partile din proces sunt fostii soti, iar modul in care s-au inteles sa stinga litigiul se refera la impartirea efectiva a bunurilor comune.

Avantajul tranzactiei judiciare este faptul ca partile pot sa isi asume orice fel de obligatii care nu contravin legii. In acest fel, variantele de solutionare a partajului sunt mai multe si mai flexibile. De exemplu, partile se pot intelege ca una din acestea o va despagubi pe cealalata cu o suma fixa sau variabila de bani platibila in fiecare luna, timp de mai multi ani. Similar, partile se pot obliga sa transfere dreptul de proprietate asupra unui bun imobil catre un tert precum copilul partilor.

Este important de mentionat faptul ca redactarea tranzactiilor judiciare trebuie sa se efectueze cu maxima atentie si de catre un profesionist experimentat, intrucat acest document devine fundamentul dreptului de propietate al fiecarei parti cu privire la fiecare bun comun in parte.

Avand un numar foarte mare de tranzactii judiciare incheiate, reprezentantii nostri sunt in masura sa asiste clienti in toate fazele de negociere ale unui acord, precum si cu privire la redactarea corecta si cu respectarea legii a tranzactiei propriu-zise.

Tranzactia judiciara – Studiu de caz

Problema:
Fostii soti, domnul G si doamna O, nu reusesc sa ajunga la o intelegere cu privire la impartirea bunurilor dobandite in timpul casatoriei. Dupa mai multe tentative esuate de a semna o tranzactie, doamna O apaleaza la reprezentantii Societatii nostru.

Solutia noastra:
Societatea noastra a organizat 4 sedinte de negociere cu ambele parti prezente. La finalul ultimei sedinte, doamna O si domnul G au ajuns la o intelegere pe care amandoi au considerat-o ca fiind echitabila. Societatea noastra a redactat tranzactia si a depus-o in instanta pentru ratificarea judecatorului.

Peste 6000 de clienti ne-au trecut pragul pana acum. E randul tau!

Blv. Carol I nr. 52 parter ap. 1 interfon 02 Sector 2 Bucuresti

Luni-Vineri 08:00 – 18:00

021.231.61.42

Cat de utile ai gasit aceste informatii?

Apasa pe stele pentru a ne lasa un rating!

Media rating-ului: 5 / 5. Numarul de voturi: 1

Niciun rating pana in prezent! Fi primul care acorda un rating.

Ne pare rau ca nu ai gasit informatiile folositoare.

Ajuta-ne sa imbunatatim continutul!

Spune-ne cum putem sa imbunatatim continutul.