Olac Becheanu Societate Civila de Avocati Bucuresti
Acasa // Contestarea recunoasterii //
 
 Noul Cod Civil

Noul Cod Civil a intrat in vigoare la 1 octombrie 2011. Iata principalele noutati si modificari din domeniul dreptului familiei:

:: Despagubiri la divort:: Logodna:: Locuinta familiala:: Regimul matrimonial:: Cusodia comuna

 Domenii de Expertiza
+ Divort
:: Despre Divort:: Divort in instanta:: Divort prin acord:: Divort cu copii minori :: Divortul romanilor din strainatate :: Persoane cu nationalitati diferite :: Dreptul de folosinta la divort :: Drepturile mamei si tatalui
+ Custodia Copiilor
:: Despre Custodia Copiilor :: Pensia de intretinere :: Programul de vizita :: Ascultarea copiilor minori :: Stabilirea domiciliului :: Chestiuni de crestere si educare
+ Modificarea Custodiei
:: Despre modificarea custodiei
+ Partajul Bunurilor Comune
:: Despre Partaj :: Partajul inteligent financiar :: Tranzactia judiciara :: Stabilirea regimului matrimonial
+ Cazuri Internationale
:: Rapire Internationala de Copii :: CEDO:: Recunoastere hotarari
+ Conflicte de Paternitate
:: Tagada de paternitate :: Contestarea recunoasterii:: Stabilirea paternitatii

 Misiune si Valori

"Fie ca este vorba de divort, custodia copiilor sau partaj judiciar, cel mai important instrument pe care il oferim clientilor nostri este controlul asupra situatiei in care se afla."


"Increderea reprezinta principalul temei al relatiei client-avocat. Suntem constienti de impactul muncii noastre asupra celor pe care ii reprezentam si oferim angajamentelor asumate intreaga noastra atentie si pricepere."


 Spune mai departe


Share |


  Uniunea Nationala a Barourilor din Romania
  Baroul Bucuresti
  "Olac, Becheanu" Societate Civila de Avocati
  Toate Drepturile Rezervate © 2000 - 2016
 Contestarea recunoasterii de paternitate

Atunci cand parintii nu au fost casatoriti la momentul conceptiei sau nasterii unui copil, tatal trebuie sa-si recunoasca paternitatea cu privire la acel copil. Recunoasterea se efectueaza, cel mai des, direct la oficiul de stare civila.

Daca, insa, acea recunoastere nu corespunde realitatii, in sensul ca un alt barbat este tatal biologic al respectivului copil, orice persoana interesata poate solicita in instanta de judecata contestarea recunoasterii de paternitate.

Persoanele interesate sunt, de regula, alte rude ale presupusului tata, mama copilului, copilul, s.a.m.d.


Divort

Contestarea recunoasterii de paternitate are un grad ridicat de dificultate, intrucat proba faptului ca cel care a recunoscut nu este tatal biologic trebuie facuta chiar impotriva acestuia.

Sfatul Societatii nostru este foarte folositor celor care doresc sa porneasca o actiune in contestarea recunoasterii de paternitate, iar experienta noastra in acest domeniu este extinsa.


Contestarea recunoasterii - Studiu de caz

Problema:
Domnul O, fiul clientului nostru - domnului J, a decedat in urma cu 5 luni. Domnul J are indicii serioase conform carora fetita in varsta de 3 ani a fiului sau are, in realitate, un alt tata biologic. Domnul O si mama fetitei nu au fost casatoriti niciodata.

Solutia noastra:
Pentru a demonstra ca fetita nu este copilul domnului O, Societatea noastra a inaintat in instanta in numele domnului J o cerere de contestare a recunoasterii de paternitate. Pe parcursul litigiului, reprezentantii nostri au reusit sa demonstreze faptul ca mama fetitei avusese o legatura cu un alt barbat la momentul conceptiei fetitei, precum si faptul ca domnul O, la momentul la care a recunoscut paternitatea, nu avea cunostinta de respectiva relatie.


 Parerea clientilor nostri

"Printre serviciile oferite de Societatea doamnei Olac, cel mai mult am apreciat rapiditatea, eficienta si discretia totala cu care lucreaza. In acest fel, procesul meu - pe care l-am vazut ca un cosmar si ca o imensa rusine - s-a terminat reprede si fara probleme."

Nume Privat
Caz: tagada paternitate
Mai ai alte intrebari? Contacteaza-ne acum.

 Programari

divort logo

Telefon: 0722 234 576
Fax: 021 231 61 42

E-mail:
office@biroudeavocatura.ro
Orar:
Luni-Joi 09 - 18
Vineri 09 - 16

 
 

 Pentru orice fel de intrebari sau daca doriti sa ne contactati direct, va rugam sa ne sunati la:
(004)0722 234 576 sau pe fax la (004)021 231 61 42
Bucuresti


prima pagina

termeni de utilizare

contact