Olac Becheanu Societate Civila de Avocati Bucuresti
Acasa // Noul Cod Civil //
 
 Noul Cod Civil

Noul Cod Civil a intrat in vigoare la 1 octombrie 2011. Iata principalele noutati si modificari din domeniul dreptului familiei:

:: Despagubiri la divort:: Logodna:: Locuinta familiala:: Regimul matrimonial:: Cusodia comuna

 Domenii de Expertiza
+ Divort
:: Despre Divort:: Divort in instanta:: Divort prin acord:: Divort cu copii minori :: Divortul romanilor din strainatate :: Persoane cu nationalitati diferite :: Dreptul de folosinta la divort :: Drepturile mamei si tatalui
+ Custodia Copiilor
:: Despre Custodia Copiilor :: Pensia de intretinere :: Programul de vizita :: Ascultarea copiilor minori :: Stabilirea domiciliului :: Chestiuni de crestere si educare
+ Modificarea Custodiei
:: Despre modificarea custodiei
+ Partajul Bunurilor Comune
:: Despre Partaj :: Partajul inteligent financiar :: Tranzactia judiciara :: Stabilirea regimului matrimonial
+ Cazuri Internationale
:: Rapire Internationala de Copii :: CEDO:: Recunoastere hotarari
+ Conflicte de Paternitate
:: Tagada de paternitate :: Contestarea recunoasterii:: Stabilirea paternitatii

 Misiune si Valori

"Fie ca este vorba de divort, custodia copiilor sau partaj judiciar, cel mai important instrument pe care il oferim clientilor nostri este controlul asupra situatiei in care se afla."


"Increderea reprezinta principalul temei al relatiei client-avocat. Suntem constienti de impactul muncii noastre asupra celor pe care ii reprezentam si oferim angajamentelor asumate intreaga noastra atentie si pricepere."


  Uniunea Nationala a Barourilor din Romania
  Baroul Bucuresti
  "Olac, Becheanu" Societate Civila de Avocati
  Toate Drepturile Rezervate © 2000 - 2016
 Custodia comuna - exercitarea in comun a autoritatii parintesti

Noul Cod Civil reglementeaza in premiera custodia comuna, respectiv sistemul in care parintii exercita autoritatea parinteasca fata de copii in mod egal. De asemenea, se reglementeaza si modul in care va fi stabilit domiciliul copiilor.

De custodia comuna pot beneficia in primul rand parintii copiilor pentru care se stabilesc masuri, de exemplu in cazul divortului.

La fel de important, custodia comuna se poate stabili si in favoarea parintilor copiilor pentru care s-au dispus masuri in trecut, sub vechea legislatie, atunci cand acestia au fost incredintati unuia dintre parinti. Click aici pentru mai multe detalii.


Divort

In practica, custodia comuna inseamna ca deciziile importante legate de copii trebuie luate de ambii parinti, chiar si divortati. Astfel de decizii pot fi cele legate de modalitatile de scolarizare ale copilului, de activitatile extrasoclare pe care acesta ar trebui sa le desfasoare, de iesirile din tara ale copilului, de mutarea intr-o alta localitate ori de administrarea bunurilor copilului.

Dar nu este obligatoriu ca parintii sa beneficieze de custodie comuna. Noul Cod Civil reglementeaza faptul ca, daca exista motive temeinice - precum faptul ca unul din parinti este violent, dependent de droguri, iresponsabil, etc. - se va stabili custodie exclusiva in favoarea unui singur parinte.

Pentru mai multe informatii, citeste si despre custodia copiilor.


Cu toate ca sistemul custodiei comune este nou introdus, Societatea noastra a instrumentat deja un numar mare de cazuri in care am solicitat pentru clientii nostri stabilirea custodiei comune. Experienta deosebita acumulata sub legislatia anterioara ne permite sa idetificam cu usurinta modalitatile concrete prin care ii putem ajuta pe clientii nostri, astfel incat acestia si copiii lor sa se bucure pe deplin de efectele noilor prevederi.

In paralel, Societatea a reprezentat parinti in mai multe dosare in care am solicitat si s-a dispus stabilirea exercitarii exclusive a autoritatii parintesti in favoarea clientilor nostri.


 Parerea clientilor nostri

"Informatiile juridice oferite de reprezentantii Societatii au fost de cea mai inalta clasa, iar asistenta in fata instantei de judecata a fost una de exceptie. In urma experientei mele, vreau sa transmit potentialilor clienti sa aiba foarte mare incredere in Societatea Diana-Iulia Olac. Eu sunt foarte multumit de derularea si finalizarea actiunii mele. Nu m-am asteptat sa intalnesc asemenea profesionalism din partea unui cabinet de avocatura. In cazul nefericit in care aveti nevoie de un profesionist in probleme de divort si incredintare/modificarea custodiei apelati cu incredere la acest cabinet."

Nume Privat, tatal unui baietel.
Caz: divort si custodia copiilor
.

Mai ai alte intrebari? Contacteaza-ne acum.

 Programari

divort logo

Telefon: 0722 234 576
Fax: 021 231 61 42

E-mail:
office@biroudeavocatura.ro
Orar:
Luni-Joi 09 - 18
Vineri 09 - 16

 
 

 Pentru orice fel de intrebari sau daca doriti sa ne contactati direct, va rugam sa ne sunati la:
(004)0722 234 576 sau pe fax la (004)021 231 61 42
Bucuresti


prima pagina

termeni de utilizare

contact