Olac Becheanu Societate Civila de Avocati Bucuresti
Acasa // Custodia Copiilor//
 
 Noul Cod Civil

Noul Cod Civil a intrat in vigoare la 1 octombrie 2011. Iata principalele noutati si modificari din domeniul dreptului familiei:

:: Despagubiri la divort:: Logodna:: Locuinta familiala:: Regimul matrimonial:: Cusodia comuna

 Domenii de Expertiza
+ Divort
:: Despre Divort:: Divort in instanta:: Divort prin acord:: Divort cu copii minori :: Divortul romanilor din strainatate :: Persoane cu nationalitati diferite :: Dreptul de folosinta la divort :: Drepturile mamei si tatalui
+ Custodia Copiilor
:: Despre Custodia Copiilor :: Pensia de intretinere :: Programul de vizita :: Ascultarea copiilor minori :: Stabilirea domiciliului :: Chestiuni de crestere si educare
+ Modificarea Custodiei
:: Despre modificarea custodiei
+ Partajul Bunurilor Comune
:: Despre Partaj :: Partajul inteligent financiar :: Tranzactia judiciara :: Stabilirea regimului matrimonial
+ Cazuri Internationale
:: Rapire Internationala de Copii :: CEDO:: Recunoastere hotarari
+ Conflicte de Paternitate
:: Tagada de paternitate :: Contestarea recunoasterii:: Stabilirea paternitatii

 Misiune si Valori

"Fie ca este vorba de divort, custodia copiilor sau partaj judiciar, cel mai important instrument pe care il oferim clientilor nostri este controlul asupra situatiei in care se afla."


"Increderea reprezinta principalul temei al relatiei client-avocat. Suntem constienti de impactul muncii noastre asupra celor pe care ii reprezentam si oferim angajamentelor asumate intreaga noastra atentie si pricepere."


  Uniunea Nationala a Barourilor din Romania
  Baroul Bucuresti
  "Olac, Becheanu" Societate Civila de Avocati
  Toate Drepturile Rezervate © 2000 - 2016
 Despre Custodia Copiilor

Prin custodia copiilor se intelege o solutie (hotarare) judecatoreasca prin care instanta stabileste modul in care vor fi exercitate drepturile parintilor cu privire la persoana copilului, drepturi numite generic "autoritatea parinteasca". Solutia privind custodia copiilor purta in trecut denumirea juridica de incredintare a minorilor.

In mod curent, unul dintre parinti solicita stabilirea custodiei copiilor in contradictoriu cu celalat parinte, insa legea permite si altor persoane sa formuleze aceasta cerere, cum sunt bunicii copilului sau alte rude. Custodia (modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti) nu poate fi dispusa decat de catre o instanta judecatoreasca, pentru fiecare copil in parte.


Divort

Custodia minorilor se pune in discutie atunci cand:
1) parintii se afla in proces de divort, in mod obligatoriu; sau
2) copilul este nascut din afara casatoriei si unul dintre parinti formuleaza o cerere in acest sens.

Prima situatie este cea mai des intalnita in practica. Odata cu desfacerea casatoriei, judecatorul este obligat de lege sa decida si asupra custodiei copiilor rezultati din casatorie. In conformitate cu prevederile Noului Cod Civil, de regula ambii parinti urmeaza sa pastreze autoritatea parinteasca (asa numita "custodie comuna"). Daca, insa, este in interesul superior al copilului ca doar unul din parinti sa pastreze autoritatea parinteasca, instanta va decide in acest sens, stabilid custodie exclusiva in favoarea acelui parinte.

A doua situatie se intalneste atunci cand parintii nu au fost casatoriti sau atunci cand acestia erau divortati la momentul conceptiei copilului. In astfel de cazuri, pana la solutionarea unei cereri de stabilire a custodiei, ambii parinti au drepturi egale fata de acestia, chiar daca doar unul dintre ei se ocupa efectiv de cresterea si educarea lor.

In ambele cazuri, daca exista un acord intre parinti si acesta nu lezeaza interesele copilului, instanta de judecata urmeaza sa-l respecte. Daca nu exista un acord intre parinti, judecatorul urmeaza sa stabileasca custodie comuna sau custodie exclusiva in favoarea unuia dintre parinti pe baza probelor existente la dosarul cauzei si luand in considerare doar interesul superior al copilului.


Cererile privind stabilirea custodiei copiilor sunt deseori incarcate emotional si au un grad ridicat de complexitate. Societatea noastra are grija sa mentina atentia aspura aspectelor umane, de bun-simt si sa elimine dusmaniile sau antagonismul.

Societatea a acumulat multi ani de experienta, lucrand atat cu mame cat si cu tati pentru solutionarea pe cale amiabila a problemelor de custodia copiilor. Sau, la nevoie, luptand in instanta pentru a le oferi clientilor sansele cele mai bune de reusita. Stim ca fiecare caz este diferit si avem capacitatea de face datele concrete ale cazului sa fie auzite in instanta.

De mai multi ani, Dna. Diana-Iulia Olac si-a construit o reputatie solida in cazuri dificile legate de custodia copiilor, aparand tatii care solicitau incredintarea copiilor lor. Aceasta experienta deosebita ne ajuta sa concepem strategii persoanlizate pentru fiecare tata in parte pe care il reprezentam, precum si sa avem o perspectiva unica si extrem de utila atunci cand reprezentam o mama.

Dupa intrarea in vigoare a Noului Cod Civil, Societatea noastra a reprezentat zeci de parinti, obtinand hotarari favorabile de fiecare data, atat in ceea ce priveste cererile de stabilire a custodiei comune la divort, cat si in ceea ce priveste cererile de modificare a custodiei si de stabilire a custodiei comune formulate pentru parintii care sub legislatia anterioara nu beneficiasera de incredintarea copiilor lor.


Despre Custodia Copiilor - Studiu de caz

Problema:
Domnul L doreste sa divorteze. El si sotia sa, doamna L, au 2 copii minori. Societatea noastra a fost solicitata de catre domnul L.

Solutia noastra:
Intrucat domnul si doamna L nu au putut ajunge la o intelegere cu privire la exercitarea autoritatii parintesti, Societatea noastra a conceput o strategie de caz pentru domnul L, astfel incat sansele acestuia de a obtine custodia copiilor sai sa fie cat mai bune. Domnul L a fost receptiv si, in instanta, s-a probat faptul ca interesul superior al copiilor este de a creste alaturi de tatal lor. Societatea l-a reprezentat pe domnul L in toate fazele procesuale ale litigiului - fond, apel, recurs - solutia de fiecare data fiind de incredintare a minorilor catre acesta.


 Parerea clientilor nostri

"Informatiile juridice oferite de reprezentantii Societatii au fost de cea mai inalta clasa, iar asistenta in fata instantei de judecata a fost una de exceptie. In urma experientei mele, vreau sa transmit potentialilor clienti sa aiba foarte mare incredere in Societatea Diana-Iulia Olac. Eu sunt foarte multumit de derularea si finalizarea actiunii mele. Nu m-am asteptat sa intalnesc asemenea profesionalism din partea unui cabinet de avocatura. In cazul nefericit in care aveti nevoie de un profesionist in probleme de divort si incredintare/modificarea custodiei apelati cu incredere la acest cabinet."

Nume Privat, tatal unui baietel.
Caz: divort si custodia copiilor.

Mai ai alte intrebari? Contacteaza-ne acum.

 Programari

divort logo

Telefon: 0722 234 576
Fax: 021 231 61 42

E-mail:
office@biroudeavocatura.ro
Orar:
Luni-Joi 09 - 18
Vineri 09 - 16

 
 

 Pentru orice fel de intrebari sau daca doriti sa ne contactati direct, va rugam sa ne sunati la:
(004)0722 234 576 sau pe fax la (004)021 231 61 42
Bucuresti


prima pagina

termeni de utilizare

contact