Olac Becheanu Societate Civila de Avocati Bucuresti
Acasa // Divort //
 
 Noul Cod Civil

Noul Cod Civil a intrat in vigoare la 1 octombrie 2011. Iata principalele noutati si modificari din domeniul dreptului familiei:

:: Despagubiri la divort:: Logodna:: Locuinta familiala:: Regimul matrimonial:: Cusodia comuna

 Domenii de Expertiza
+ Divort
:: Despre Divort:: Divort in instanta:: Divort prin acord:: Divort cu copii minori :: Divortul romanilor din strainatate :: Persoane cu nationalitati diferite :: Dreptul de folosinta la divort :: Drepturile mamei si tatalui
+ Custodia Copiilor
:: Despre Custodia Copiilor :: Pensia de intretinere :: Programul de vizita :: Ascultarea copiilor minori :: Stabilirea domiciliului :: Chestiuni de crestere si educare
+ Modificarea Custodiei
:: Despre modificarea custodiei
+ Partajul Bunurilor Comune
:: Despre Partaj :: Partajul inteligent financiar :: Tranzactia judiciara :: Stabilirea regimului matrimonial
+ Cazuri Internationale
:: Rapire Internationala de Copii :: CEDO:: Recunoastere hotarari
+ Conflicte de Paternitate
:: Tagada de paternitate :: Contestarea recunoasterii:: Stabilirea paternitatii

 Misiune si Valori

"Fie ca este vorba de divort, custodia copiilor sau partaj judiciar, cel mai important instrument pe care il oferim clientilor nostri este controlul asupra situatiei in care se afla."


"Increderea reprezinta principalul temei al relatiei client-avocat. Suntem constienti de impactul muncii noastre asupra celor pe care ii reprezentam si oferim angajamentelor asumate intreaga noastra atentie si pricepere."


  Uniunea Nationala a Barourilor din Romania
  Baroul Bucuresti
  "Olac, Becheanu" Societate Civila de Avocati
  Toate Drepturile Rezervate © 2000 - 2016
 Divort prin acord

Divortul prin acord reprezinta o solutie de desfacere a casatoriei prin care, in fata instantei de judecata, sotii isi exprima acordul pentru divort.

Singura conditie necesara pentru realizarea unui divort in acest mod este exprimarea acordului in fata judecatorului. Nu exista conditii legate de durata casniciei sau de existenta copiilor minori si nici nu se pun in discutie motivele care i-au condus pe soti catre decizia de a divorta.

Societatea noastra isi sfatuieste mereu clientii sa incerce sa ajunga la un acord cu sotul/sotia in vederea realizarii divortului prin aceasta procedura intrucat costurile emotionale si materiale sunt mult diminuate.


Divort

In acest sens, reprezentantii nostri pot demara fie negocieri directe cu celalalt sot, fie pot indruma partile catre procedura medierii. Atunci cand sotii ajung la un compromis, Societatea noastra redacteaza contractul de tranzactie si toate celelalte documente necesare in instanta pentru finalizarea cu succes si in termen cat mai scurt a divortului.

Avantajul principal al acestei proceduri este posibilitatea de a separa divortul de celelalte cereri care se discuta, de regula, odata cu desfacerea casatoriei, precum este problema custodiei copiilor minori rezultati din casatorie sau problema realizarii partajului.

Cu alte cuvinte, sotii pot divorta imediat si, ulterior, instanta va decide cu privire la problemele unde nu exista acord. Evident, sotii se pot intelege si cu privire la minori, la bunuri si la alte aspecte financiare concomitent cu divortul, Societatea noastra bucurandu-se de mare succes in realizarea unor tranzactii atotcuprinzatoare si reciproc avantajoase pentru soti.


Divort prin acord - Studiu de caz

Problema:
Domnul I a solicitat desfacerea casatoriei incheiata cu sotia sa, doamna I, incredintarea copiilor catre el si revenirea sotiei la numele purtat anterior casatoriei, si anume acela de O. Doamna I ne-a contactat si ne-a solicitat sa o reprezentam in acest caz. Dumneaei ne-a comunicat faptul ca isi doreste desfacerea casatoriei, obtinerea custodiei copiilor minori rezultati din casatorie, o fata si un baiat, precum si sa-si pastreze numele dobandit prin casatorie.

Solutia noastra:
Societatea noastra a luat legatura cu reprezentantii domnului I si au stabilit o data pentru realizarea unei intrevederi intre soti si avocatii lor. In cadrul acestei intalniri, reprezentantii nostri au negociat realizarea unui divort prin acordul partilor, urmand ca problema copiilor si a numelui sa fie discutata cu alta ocazie. La primul termen de judecata, instanta a luat act de acordul sotilor, a desfacut casatoria si a fixat un nou termen de judecata pentru stabilirea custodiei si a numelui doamnei I. Pana la acel termen, Societatea noastra a negociat mai departe cu reprezentantii domnului I. In final, sotii au cazut de acord cu incredintarea copiilor catre mama, cu stabilirea unui program de vizita in favoarea tatalui, precum si cu pastrerea numelui dobandit prin casatorie de catre doamna I.


 Parerea clientilor nostri

"Reprezentantii Societatea au tratat cazul meu cu foarte multa atentie si discretie si au fost promti la fiecare solicitare venita din partea mea. Nu au fost intrebari la care sa nu primesc raspuns. Reprezentantii acestui Cabinet au colaborat excelent cu mine pentru gasirea celor mai bune variante in vederea solutionarii divortului meu.

Un divort nu este un lucru simplu sau usor. Dar cand acest lucru se intampla, este bine sa aveti de partea dvs. avocati profesionisti care sa nu uite in primul sa fie oameni si sa va reprezinte in instanta cu profesionalism si prestanta."

Alina S., mama unei fetite si a unui baietel.
Caz: divort si custodia copiilori.

Mai ai alte intrebari? Contacteaza-ne acum.

 Programari

divort logo

Telefon: 0722 234 576
Fax: 021 231 61 42

E-mail:
office@biroudeavocatura.ro
Orar:
Luni-Joi 09 - 18
Vineri 09 - 16

 
 

 Pentru orice fel de intrebari sau daca doriti sa ne contactati direct, va rugam sa ne sunati la:
(004)0722 234 576 sau pe fax la (004)021 231 61 42
Bucuresti


prima pagina

termeni de utilizare

contact