Olac Becheanu Societate Civila de Avocati Bucuresti
Acasa // Divort //
 
 Noul Cod Civil

Noul Cod Civil a intrat in vigoare la 1 octombrie 2011. Iata principalele noutati si modificari din domeniul dreptului familiei:

:: Despagubiri la divort:: Logodna:: Locuinta familiala:: Regimul matrimonial:: Cusodia comuna

 Domenii de Expertiza
+ Divort
:: Despre Divort:: Divort in instanta:: Divort prin acord:: Divort cu copii minori :: Divortul romanilor din strainatate :: Persoane cu nationalitati diferite :: Dreptul de folosinta la divort :: Drepturile mamei si tatalui
+ Custodia Copiilor
:: Despre Custodia Copiilor :: Pensia de intretinere :: Programul de vizita :: Ascultarea copiilor minori :: Stabilirea domiciliului :: Chestiuni de crestere si educare
+ Modificarea Custodiei
:: Despre modificarea custodiei
+ Partajul Bunurilor Comune
:: Despre Partaj :: Partajul inteligent financiar :: Tranzactia judiciara :: Stabilirea regimului matrimonial
+ Cazuri Internationale
:: Rapire Internationala de Copii :: CEDO:: Recunoastere hotarari
+ Conflicte de Paternitate
:: Tagada de paternitate :: Contestarea recunoasterii:: Stabilirea paternitatii

 Misiune si Valori

"Fie ca este vorba de divort, custodia copiilor sau partaj judiciar, cel mai important instrument pe care il oferim clientilor nostri este controlul asupra situatiei in care se afla."


"Increderea reprezinta principalul temei al relatiei client-avocat. Suntem constienti de impactul muncii noastre asupra celor pe care ii reprezentam si oferim angajamentelor asumate intreaga noastra atentie si pricepere."


  Uniunea Nationala a Barourilor din Romania
  Baroul Bucuresti
  "Olac, Becheanu" Societate Civila de Avocati
  Toate Drepturile Rezervate © 2000 - 2016
 Divort in instanta

In Romania, divortul este pronuntat de catre o instanta de judecata in cele mai multe din cazuri. Legislatia relevanta in materie este compusa din Noul Cod Civil si din Codul de Procedura Civila.

Societatea noastra a asistat clienti in nenumarate astfel de cazuri, motiv pentru care avem o intelegere deosebita pentru toate problemele delicate si dureroase care se nasc din astfel de procese. Suntem in mod special experimentati in gasirea celor mai eficiente variante pentru finalizarea divortului conform drepturilor si intereselor celor pe care ii reprezentam.

Odata cu divortul, instanta este abilitata sa solutioneze si anumite cereri accesorii, precum revenirea/pastrarea numelui dobandit prin casatorie, atribuirea dreptului de folosinta al locuintei, stabilirea custodiei copiilor minori, stabilirea domiciliului copiilor, pensia de intretinere, programul de vizita, etc.


Divort

In plus, noile prevderi ale Codului Civil prevad posibilitatea sotului nevinovat de a obtine despagubiri banesti de la sotul responsabil de destramarea relatiilor familiale. Click aici pentru mai multe detalii


Exista patru categorii de solutii pentru desfacerea casatoriei in instanta de judecata:
- divortul prin acordul partilor;
- divortul pentru motive temeinice;
- divortul pentru o separare in fapt care a durat cel putin 2 ani; si
- divortul pentru starea de sanatate care face imposibila continuarea casatoriei.

Divortului prin acordul partilor i-am dedicat o sectiune speciala pe acest site, motiv pentru care vom vorbi aici despre celelalte situatii. Click aici pentru mai multe detalii

Divortul din motive temeinice se utilizeaza in situatiile in care sotii nu se inteleg cu privire la desfacerea casatoriei. In astfel de cazuri, foarte des intalnite in practica, unul din soti nu doreste sa divorteze sau intentioneaza sa solicite despagubiri de la celalalt sot. Daca instanta de judecata constata culpa exclusiva a unuia din soti in destramarea casniciei, sotul nevinovat poate beneficia de despagubiri. Click aici pentru mai multe detalii

De asemenea, este uzuala situatia in care, desi ambii soti doresc sa divorteze, existe neintelegeri cu privire la custodia sau domiciliul copiilor minori. In asemenea cazuri, sotii se pot folosi de motivele de divort pentru a arata si faptul ca celalalt sot nu este responsabil fata de copii.

In general, motive temenice pentru desfacerea casatoriei sunt considerate infidelitatea, violentele, abuzul de alcool sau droguri, precum si neintelegerile si certurile grave.

Divortul pentru o separare in fapt care a durat cel putin 2 ani este aplicabil atunci cand sotii nu mai convietuiesc impreuna de cel putin 2 ani. In aceasta varianta, se cere ca sotul care cere desfacerea casatoriei sa faca dovada in instanta a despartirii pentru cel putin aceasta perioada de timp.

Divortul pentru starea de sanatate care face imposibila continuarea casatoriei este o varianta disponibila doar pentru sotul care sufera de respectiva stare de sanatate. Asadar, celalalt sot nu poate solicita desfacerea casatoriei pentru acest motiv.


Divort in instanta - Studiu de caz

Problema:
Doamna M doreste sa divorteze de sotul sau, domnul M, intrucat acesta nu contribuie financiar la intretinerea familiei si desfasoara o relatie extraconjugala. Sotii au un copil in varsta de 8 ani, doamna M dorind custodia acestuia. Doamna M relateaza ca i-a comunicat sotului decizia sa de a divorta, dar acesta o ignora si o acuza pe ea de destramarea relatiilor de familie.

Solutia noastra:
Societatea noastra a redactat si a depus in instanta cererea de divort prin care doamna M a solicitat desfacerea casatoriei de sotul sau din vina exclusiva a acestuia, incredintarea copilului rezultat din casatorie si revenirea la numele purtat anterior, respectiv acela de A. In instanta, domnul M a sustinut ca si el doreste divortul, insa intreaga vina apartine sotie sale. Reprezentantii nostri au administrat probe in fata instantei, confirmand veridicitatea celor afirmate prin cererea de chemare in judecata, astfel incat cererea noastra a fost admisa si divortul a fost pronuntat din vina domnului M.


 Parerea clientilor nostri

"Am primit raspunsuri clare si solutii pertinente la toate intrebarile pe care le-am pus, precum si sfaturi si indrumari specifice cazului meu. Societatea a abordat litigiul meu cu seriozitate, competenta si profesionalism, astfel incat pot spune faptul ca, daca aveti nevoie de un avocat care sa va sustina cauza, doamna Olac este raspunsul pe care il cautati."

Delia C., mama unui baietel.
Caz: divort, custodia copiilor si program de vizita.

Mai ai alte intrebari? Contacteaza-ne acum.

 Programari

divort logo

Telefon: 0722 234 576
Fax: 021 231 61 42

E-mail:
office@biroudeavocatura.ro
Orar:
Luni-Joi 09 - 18
Vineri 09 - 16

 
 

 Pentru orice fel de intrebari sau daca doriti sa ne contactati direct, va rugam sa ne sunati la:
(004)0722 234 576 sau pe fax la (004)021 231 61 42
Bucuresti


prima pagina

termeni de utilizare

contact