Olac Becheanu Societate Civila de Avocati Bucuresti
Acasa // Divort //
 
 Domenii de Expertiza
 Noul Cod Civil

Noul Cod Civil a intrat in vigoare la 1 octombrie 2011. Iata principalele noutati si modificari din domeniul dreptului familiei:

:: Despagubiri la divort:: Logodna:: Locuinta familiala:: Regimul matrimonial:: Cusodia comuna

+ Divort
:: Despre Divort:: Divort in instanta:: Divort prin acord:: Divort cu copii minori :: Divortul romanilor din strainatate :: Persoane cu nationalitati diferite :: Dreptul de folosinta la divort :: Drepturile mamei si tatalui
+ Custodia Copiilor
:: Despre Custodia Copiilor :: Pensia de intretinere :: Programul de vizita :: Ascultarea copiilor minori :: Stabilirea domiciliului :: Chestiuni de crestere si educare
+ Modificarea Custodiei
:: Despre modificarea custodiei
+ Partajul Bunurilor Comune
:: Despre Partaj :: Partajul inteligent financiar :: Tranzactia judiciara :: Stabilirea regimului matrimonial
+ Cazuri Internationale
:: Rapire Internationala de Copii :: CEDO:: Recunoastere hotarari
+ Conflicte de Paternitate
:: Tagada de paternitate :: Contestarea recunoasterii:: Stabilirea paternitatii

 Misiune si Valori

"Fie ca este vorba de divort, custodia copiilor sau partaj judiciar, cel mai important instrument pe care il oferim clientilor nostri este controlul asupra situatiei in care se afla."


"Increderea reprezinta principalul temei al relatiei client-avocat. Suntem constienti de impactul muncii noastre asupra celor pe care ii reprezentam si oferim angajamentelor asumate intreaga noastra atentie si pricepere."


  Uniunea Nationala a Barourilor din Romania
  Baroul Bucuresti
  "Olac, Becheanu" Societate Civila de Avocati
  Toate Drepturile Rezervate © 2000 - 2016
 Persoane cu nationalitati diferite

Stabilirea statului competent sa judece divortul persoanelor cu nationalitati diferite reprezinta cea mai delicata problema in astfel de situatii. Legislatia europeana contine prevederi conform carora sotii pot opta intre mai multe state. Insa, odata depusa cererea de divort intr-o tara, legislatia acesteia va fi aplicabila pentru toate problemele de ordin familial ale sotilor, inclusiv in ceea ce priveste incredintarea copiilor, pensia de intretinere, s.a.m.d.

De accea, alegerea statului unde se va realizea divortul trebuie facuta cu multa atentie, inca de la inceput.

In Romania, de exemplu, pot divorta atat cuplurile in care cel putin un sot este roman, cat si majoritatea cuplurilor de straini care locuiesc aici.


Divort

Pentru realizarea corecta si in timp cat mai scurt a procedurilor obligatorii pentru obtinerea divortului, Societatea noastra isi sfatuieste clientii in functie de interesele si necesitatile acestora.


Persoane cu nationalitati diferite - Studiu de caz

Problema:
Doamna D, cetatean roman si domnul D, cetatean american, s-au casatorit in Insulele Maldive in anul 2003. Au locuit o perioada in Romania dupa care domnul D a plecat la munca in Irak. Sotii au doi copii, iar doamna D doreste sa divorteze.

Solutia noastra:
Divortul sotilor D se poate realiza in mai multe tari, insa procedura mai rapida si mai simpla se efectueaza in Romania. Societatea noastra a redactat toate documentele necesare si a solicitat instantei desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a domnului D. Divortul s-a pronuntat, iar copiii au fost incredintati mamei.


 Parerea clientilor nostri

"Ne-am chinuit luni de zile sa convingem autoritatile romane sa ne recunoasca divortul din SUA pentru a ne putea vedea de viata. Nimic nu a functionat, pana nu am apelat la serviciile dvs."

Mariana T.
Caz: recunoasterea hotararilor

Mai ai alte intrebari? Contacteaza-ne acum.

 Programari

divort logo

Telefon: 0722 234 576
Fax: 021 231 61 42

E-mail:
office@biroudeavocatura.ro
Orar:
Luni-Joi 09 - 18
Vineri 09 - 16

 
 

 Pentru orice fel de intrebari sau daca doriti sa ne contactati direct, va rugam sa ne sunati la:
(004)0722 234 576 sau pe fax la (004)021 231 61 42
Bucuresti


prima pagina

termeni de utilizare

contact