Olac Becheanu Societate Civila de Avocati Bucuresti
Acasa // Intrebari frecvente //
 
 Noul Cod Civil

Noul Cod Civil a intrat in vigoare la 1 octombrie 2011. Iata principalele noutati si modificari din domeniul dreptului familiei:

:: Despagubiri la divort:: Logodna:: Locuinta familiala:: Regimul matrimonial:: Cusodia comuna

 Domenii de Expertiza
+ Divort
:: Despre Divort:: Divort in instanta:: Divort prin acord:: Divort cu copii minori :: Divortul romanilor din strainatate :: Persoane cu nationalitati diferite :: Dreptul de folosinta la divort :: Drepturile mamei si tatalui
+ Custodia Copiilor
:: Despre Custodia Copiilor :: Pensia de intretinere :: Programul de vizita :: Ascultarea copiilor minori :: Stabilirea domiciliului :: Chestiuni de crestere si educare
+ Modificarea Custodiei
:: Despre modificarea custodiei
+ Partajul Bunurilor Comune
:: Despre Partaj :: Partajul inteligent financiar :: Tranzactia judiciara :: Stabilirea regimului matrimonial
+ Cazuri Internationale
:: Rapire Internationala de Copii :: CEDO:: Recunoastere hotarari
+ Conflicte de Paternitate
:: Tagada de paternitate :: Contestarea recunoasterii:: Stabilirea paternitatii

 Misiune si Valori

"Fie ca este vorba de divort, custodia copiilor sau partaj judiciar, cel mai important instrument pe care il oferim clientilor nostri este controlul asupra situatiei in care se afla."


"Increderea reprezinta principalul temei al relatiei client-avocat. Suntem constienti de impactul muncii noastre asupra celor pe care ii reprezentam si oferim angajamentelor asumate intreaga noastra atentie si pricepere."


  Uniunea Nationala a Barourilor din Romania
  Baroul Bucuresti
  "Olac, Becheanu" Societate Civila de Avocati
  Toate Drepturile Rezervate © 2000 - 2016
 Cele mai frecvente intrebari

1. De ce am nevoie de un avocat specializat?
In procesul de divort, Custodia Copiilor sau partaj judiciar, un avocat specializat va poate oferi sfaturi corecte si utile, ajutandu-va sa evitati greseli costisitoare. Atata timp cat litigiile de dreptul familiei includ noi proceduri specifice introduse prin Noul cod Civil ale caror efecte va pot afecta pentru un timp mai indelungat sau chiar definitiv, este de dorit sa aveti un aparator specializat.

2. Care este experienta in cazuri de divort a Societatii dvs. ?
Societatea noastra reprezinta clienti in toate tipurile de litigii de dreptul familiei, de la procese de divort si pana la cazuri de rapire internationala de copii. Peste 80% din cazurile noastre de dreptul familiei sunt de divort cu/fara Custodia Copiilor si cu/fara partaj judiciar. Asadar, in fiecare an, Societatea noastra este implicata in numeroase procese de divort, reprezentand in masura aproape egala clienti femei si barbati.

3. Ati mai avut cazuri de divort similare cu al meu? Cum veti alege strategia de proces adecvata?
Zi de zi ne sunt prezentate probleme noi, pentru care gasim mereu un corespondent in activitatea noastra trecuta. Indiferent de problema cu care va confruntati, expertiza noastra ne va ajuta sa gasim solutia si strategia optima de urmat in realizarea interesului dvs., in conformitate cu normele legale in vigoare.

4. Ce ma sfatuiti sa fac, astfel incat divortul meu sa fie cat mai usor cu putinta?
Orice proces de divort este insotit de o serie de decizii dificile, de o comunicare tensionata cu sotul/sotia, de greutati in plan sentimental. Noi ii sfatuim mereu pe clientii nostri sa fie realisti in relatia cu sotul/sotia, sa incerce sa aiba o comunicare civilizata cu acestia si sa nu escaladeze artificial conflictele dintre ei, sa inteleaga traseul si pasii juridici pe care procesul de divort ii implica, precum si, in cazul in care exista copii minori, sa ii fereasca de disputele adultilor, evitand manipularile sentimentale sau influentarea acestora.

5. Cat credeti ca poate dura procesul meu?
Estimarea duratei unui proces de divort, Custodia Copiilor/Modificarea Custodiei sau partaj judiciar este, in mare masura, imposibila. Singura estimare care poate fi vreodata oferita unui client este legata de numarul cel mai probabil de termene de judecata (infatisari) necesare pana la finalizarea procesului. Durata in timp efectiva este, asadar, in stransa legatura cu modul in care instanta de judecata stabileste aceste termene. In medie, un proces de divort in fond dureaza intre 1 - 6 luni de la depunerea cererii de divort.

6. Care este onorariul dvs. pentru a ma reprezenta?
In opinia noastra, in cazuri de divort, Custodia Copiilor sau partaj judicar, oferirea unui onorariu standardizat - de tipul divort = X lei, divort cu copii = Y lei - este complet neprofesionista. Onorariile noastre sunt stabilite in functie de situatia juridica si de fapt in care se gasesc clientii nostri, precum si in functie de alte elemente. Pe scurt, stabilirea unui onorariu implica cunoasterea in detaliu a cazului respectiv.

7. Ma puteti ajuta cu medierea conflictului cu sotul/sotia mea?
Dat fiind faptul ca toti reprezentantii Societatii noastre sunt si mediatori autorizati de Consiliul de Mediere, va putem ajuta in mod direct cu organizarea si desfasurarea tuturor etapelor procedurii de mediere. De altfel, ori de cate ori apelarea le mediere este posibila din punct de vedere juridic si avantajoasa din punct de vedere practic, ii incurajam pe toti clientii nostri sa incerce aceasta procedura inainte de a merge in instanta.

8. In caz de urgenta, pot lua legatura cu dvs.?
Clientii nostri ne pot contacta telefonic sau pe e-mail oricand in decursul orelor de program si, uneori, chiar si peste aceste limite. In situatii cu totul exceptionale, care impun sfatul si indrumarea noastra neintarziate, putem fi contactati prin SMS oricand, Societatea noastra urmand a va raspunde in cel mai scurt timp posibil.

9. Ce puteti sa-mi spuneti despre rezultatul procesului meu de divort?
Toate cazurile de divort ajung sa fie decise de un judecator. Rolul avocatului este acela de a se folosi de toate mijloacele legale pentru a va apara si sustine interesele legitime. Asa fiind, tot ceea ce va putem spune in legatura cu un posibilul rezultat este orientativ si bazat exclusiv pe experienta noastra in domeniu. Insa, aceasta opinie nu este si nu poate fi o garantie de rezultat.

10. Cum ma puteti sfatui in ceea ce priveste partajul?
In primul rand, trebuie retinut faptul ca sotii nu sunt obligati sa solicite partajul bunurilor comune imediat dupa divort, aceasta procedura putand fi deschisa oricand sau chiar niciodata. In al doilea rand, este bine de stiut ca daca unul dintre soti doreste partajul, celalat nu se poate opune in mod intemeiat juridic. Astfel, Societatea noastra isi sfatuieste clientii cu privire la implicatiile finanicare ale partajului, cu privire la taxele datorate care stat, in ceea ce priveste stabilirea cotelor de contributie ale sotilor, propuneri de solutii practice de impartire a bunurilor, asigurand, binenteles, asistenta si reprezentarea in instanta.

11. Este posibil sa il reprezentati in divort si pe sotul/sotia mea?
Daca sotii divorteaza prin acord, da, este posibil. In oricare alte situatii, reprezentarea ambelor parti reprezinta un conflict de interese si, deci, nu este permisa.

 


 Alte intrebari fecvente

1. Societatea dvs. lucreaza pentru un onorariu de succes?
In marea majoritate a situatiilor, Societatea noastra poate fi remunerata printr-un onorariu de succes. Exceptie fac cazurile de divort intrucat in astfel de litigii Societatea noastra considera ca nu este etica stabilirea unui onorariu de succes.

2. De unde stiu daca Societatea dvs. ma poate ajuta?
Contactati-ne on-line. Daca problema dvs. se afla in domeniul de expertiza si specializare al Societatii va vom spune acest lucru. Ramane la latitudinea dvs. sa ne contactati pentru stabilirea primei consultante.

3. Ce se intampla daca sotul/sotia mea nu doreste sa divorteze?
Probabil ca nu are nicio importanta. Daca dvs. sunteti hotarat(a) sa divortati, Societatea noastra poate gasi solutia potrivita indiferent de atitudinea celuilalt sot.

4. Daca angajez un avocat, nu se transforma procesul intr-o batalie?
Nu, negociem intelegeri mai des decat mergem in instanta. Avem abordarea pe care o doriti dvs.

5. Ce pot sa fac daca nu-mi permit costurile procesului?
Societatea noastra lucreza impreuna cu clientii nostri pentru a gasi cele mai eficiente solutii de rezolvare a problemelor. De asemenea, daca litigiul necesita plata unor taxe judiciare ridicate, Societatea noastra poate gasi solutii pentru reducerea, esalonarea sau chiar eliminarea acestora.

6. Ce se intampla daca nu stiu unde locuieste sotul/sotia mea?
Societatea noastra va poate ajuta cu solutionarea acestei probleme, astfel incat procesul sa poata merge mai departe.

7. Ce trebuie sa fac daca eu si sotul/sotia ne-am inteles pe toate aspectele?
In acest caz, este bine sa ne contactati pentru a demara cat mai repede procedurile de instanta. De asemene, daca este vorba de un partaj, este bine ca intelegerea dvs. sa fie redactata sub forma unui acord de mediere, cu care, de asemenea, Societatea noastra va poate ajuta.

8. Ce documente trebuie sa am la mine la prima consultanta?
Orice documente relevante pe cate le detineti. In special, pentru demararea divortului este necesar certificatul de casatorie in original, dar daca nu il aveti putem sa demonstram existenta casniciei si in alt mod.

9. Puteti sa-mi oferiti o consultanta la telefon?
Din pacate, nu. Calitatea sfaturilor noastre pur si simplu nu se poate ridica la standardele pe care ni le impunem atunci cand se discuta telefonic. In schimb, dupa prima consultanta, este comun ca reprezentantii nostri sa tina legatura cu clientii telefonic.

 

 Parerea clientilor nostri

"Printre serviciile oferite de Societatea doamnei Olac, cel mai mult am apreciat rapiditatea, eficienta si discretia totala cu care lucreaza. In acest fel, procesul meu - pe care l-am vazut ca un cosmar si ca o imensa rusine - s-a terminat reprede si fara probleme."

Nume Privat
Caz: tagada paternitate

Mai ai alte intrebari? Contacteaza-ne acum.

 Programari

divort logo

Telefon: 0722 234 576
Fax: 021 231 61 42

E-mail:
office@biroudeavocatura.ro
Orar:
Luni-Joi 09 - 18
Vineri 09 - 16

 
 

 Pentru orice fel de intrebari sau daca doriti sa ne contactati direct, va rugam sa ne sunati la:
(004)0722 234 576 sau pe fax la (004)021 231 61 42
Bucuresti


prima pagina

termeni de utilizare

contact