Olac Becheanu Societate Civila de Avocati Bucuresti
Acasa // Custodia Copiilor//
 
 Noul Cod Civil

Noul Cod Civil a intrat in vigoare la 1 octombrie 2011. Iata principalele noutati si modificari din domeniul dreptului familiei:

:: Despagubiri la divort:: Logodna:: Locuinta familiala:: Regimul matrimonial:: Cusodia comuna

 Domenii de Expertiza
+ Divort
:: Despre Divort:: Divort in instanta:: Divort prin acord:: Divort cu copii minori :: Divortul romanilor din strainatate :: Persoane cu nationalitati diferite :: Dreptul de folosinta la divort :: Drepturile mamei si tatalui
+ Custodia Copiilor
:: Despre Custodia Copiilor :: Pensia de intretinere :: Programul de vizita :: Ascultarea copiilor minori :: Stabilirea domiciliului :: Chestiuni de crestere si educare
+ Modificarea Custodiei
:: Despre modificarea custodiei
+ Partajul Bunurilor Comune
:: Despre Partaj :: Partajul inteligent financiar :: Tranzactia judiciara :: Stabilirea regimului matrimonial
+ Cazuri Internationale
:: Rapire Internationala de Copii :: CEDO:: Recunoastere hotarari
+ Conflicte de Paternitate
:: Tagada de paternitate :: Contestarea recunoasterii:: Stabilirea paternitatii

 Misiune si Valori

"Fie ca este vorba de divort, custodia copiilor sau partaj judiciar, cel mai important instrument pe care il oferim clientilor nostri este controlul asupra situatiei in care se afla."


"Increderea reprezinta principalul temei al relatiei client-avocat. Suntem constienti de impactul muncii noastre asupra celor pe care ii reprezentam si oferim angajamentelor asumate intreaga noastra atentie si pricepere."


  Uniunea Nationala a Barourilor din Romania
  Baroul Bucuresti
  "Olac, Becheanu" Societate Civila de Avocati
  Toate Drepturile Rezervate © 2000 - 2016
 Chestiuni de crestere si educare

Curgerea timpului in relatiile de familie are o semnificatie aparte, mai atunci cand exista si copii minori. Solutiile juridice stabilite de catre parinti prin buna intelegere sau de catre o instanta de judecata in legatura cu minorii au nevoie sa fie flexibile si sa poata evolua. Cu timpul, copiii cresc si odata cu ei si structura necesitatilor acestora. De asemenea, sunt frecvente cazurile in care, in timp, posibilitatile financiare, materiale, emotionale, etc. ale parintilor se schimba.

Din acest motiv, in domeniul chestiunilor de crestere si educare a copiilor, legislatia romana permite reanalizarea interesului superior al copilului in orice moment. In practica, este vorba cel mai des de modificarea posibilitatilor materiale ale parintilor, corelate cu modificarea necesitatilor efective ale copiilor, ceea ce duce la stabilirea unei pensii de intretinere mai mari sau mai mici decat cea stabilita initial. Similar, se poate modifica programul de vizita ori chiar situatia custodiei copiilor.


Divort
Situatiile in care se solicita schimbarea situatei copilului necesita atentie deosebita si o buna cunostinta a procesdurilor judiciare aplicabile, motiv pentru care reprezentantii Societatii nostru trateaza cu toata seriozitatea cazurile de acest fel. Societatea noastra are o practica variata in acest domeniu, cu toate ca, in mod uzual, unele cereri pentru modificarea situatiei copiilor, cum este cea de modificarea a custodiei, sunt mai putin intalnite in practica instantelor datorita gradului foarte ridicat de complexitate.

Chestiuni de crestere si educare - Studiu de caz

Problema:
In urma cu 6 ani, doamna H a divortat de sotul sau, iar copilul rezultat din casatorie i-a fost incredintat. Acum 2 ani, doamana H a fost obligata de situatia economica sa plece la munca in strainatate, lasandu-l pe baiat in grija tatalui. Acesta a solcitat imediat reincredintarea copilului, pe care a si obtinut-o fara vreo opozitie din partea doamnei H. S-a stabilit si un program de vizitare a minorului pentru mama. Doamna H ne-a cerut ajutorul, intrucat programul de vizitare stabilit de instanta este nepractic si conduce la situatii imposibile pentru aceasta.

Solutia noastra:
Fata de faptul ca doamna H locuieste si munceste in Spania, precum si avand in vedere faptul ca aceasta nu poate veni in Romania decat odata la 3 luni pentru cateva zile, Societatea noastra a cerut si a obtinut in instanta stabilirea unui program care sa acomodeze atat programul doamnei H, cat si interesul baiatului sau. Programul includea posibilitatea mamei de a petrece timp alaturi de baiatul sau o data la 3 luni, dar si posibilitatea ca baiatul sa mearaga in vacantele de vara si de iarna la domiciliul mamei din Spania.


 Parerea clientilor nostri

"Informatiile juridice oferite de reprezentantii Societatii au fost de cea mai inalta clasa, iar asistenta in fata instantei de judecata a fost una de exceptie. In urma experientei mele, vreau sa transmit potentialilor clienti sa aiba foarte mare incredere in Societatea Diana-Iulia Olac. Eu sunt foarte multumit de derularea si finalizarea actiunii mele. Nu m-am asteptat sa intalnesc asemenea profesionalism din partea unui cabinet de avocatura. In cazul nefericit in care aveti nevoie de un profesionist in probleme de divort si incredintare/modificarea custodiei apelati cu incredere la acest cabinet."

Nume Privat, tatal unui baietel.
Caz: divort si custodia copiilor.

Mai ai alte intrebari? Contacteaza-ne acum.

 Programari

divort logo

Telefon: 0722 234 576
Fax: 021 231 61 42

E-mail:
office@biroudeavocatura.ro
Orar:
Luni-Joi 09 - 18
Vineri 09 - 16

 
 

 Pentru orice fel de intrebari sau daca doriti sa ne contactati direct, va rugam sa ne sunati la:
(004)0722 234 576 sau pe fax la (004)021 231 61 42
Bucuresti


prima pagina

termeni de utilizare

contact