Olac Becheanu Societate Civila de Avocati Bucuresti
Acasa // Custodia Copiilor//
 
 Noul Cod Civil

Noul Cod Civil a intrat in vigoare la 1 octombrie 2011. Iata principalele noutati si modificari din domeniul dreptului familiei:

:: Despagubiri la divort:: Logodna:: Locuinta familiala:: Regimul matrimonial:: Cusodia comuna

 Domenii de Expertiza
+ Divort
:: Despre Divort:: Divort in instanta:: Divort prin acord:: Divort cu copii minori :: Divortul romanilor din strainatate :: Persoane cu nationalitati diferite :: Dreptul de folosinta la divort :: Drepturile mamei si tatalui
+ Custodia Copiilor
:: Despre Custodia Copiilor :: Pensia de intretinere :: Programul de vizita :: Ascultarea copiilor minori :: Stabilirea domiciliului :: Chestiuni de crestere si educare
+ Modificarea Custodiei
:: Despre modificarea custodiei
+ Partajul Bunurilor Comune
:: Despre Partaj :: Partajul inteligent financiar :: Tranzactia judiciara :: Stabilirea regimului matrimonial
+ Cazuri Internationale
:: Rapire Internationala de Copii :: CEDO:: Recunoastere hotarari
+ Conflicte de Paternitate
:: Tagada de paternitate :: Contestarea recunoasterii:: Stabilirea paternitatii

 Misiune si Valori

"Fie ca este vorba de divort, custodia copiilor sau partaj judiciar, cel mai important instrument pe care il oferim clientilor nostri este controlul asupra situatiei in care se afla."


"Increderea reprezinta principalul temei al relatiei client-avocat. Suntem constienti de impactul muncii noastre asupra celor pe care ii reprezentam si oferim angajamentelor asumate intreaga noastra atentie si pricepere."


  Uniunea Nationala a Barourilor din Romania
  Baroul Bucuresti
  "Olac, Becheanu" Societate Civila de Avocati
  Toate Drepturile Rezervate © 2000 - 2016
 Stabilirea domiciliului

In conformitate cu Noul Cod Civil, atunci cand se stabileste custodia copiilo, stabilirea domiciliului copiilor ocupa un loc fundamental in cadrul procesului. Instanta de judecata este obligata sa decida, independent de problema custodiei, la care dintre parinti vor locui copiii.

Asemanator problemei custodiei, instanta de judecata va avea in vedere interesul superior al copiilor atunci cand stabileste cu care din parinti urmeaza acestia sa locuiasca. Daca, insa, copiii locuiau dinainte de divort doar cu unul din pariniti, instanta va stabili domiciliul minorilor la acesta.

De asemenea, similar procedurilor de stabilire a custodiei, daca parintii au ajuns la o intelegere pe problema domiciliului si aceasta nu incalca interesul superior al copiilor, instanta de judecata urmeaza sa o respecte.


Divort

De obicei , stabilirea locuintei copiilor reprezinta cel mai important obiectiv al parintilor pentru ca, din punct de vedere practic, parintele cu care copiii locuiesc este cel care se va ingriji intr-o proportie superioara de cresterea si educarea acestora.

Pe de alta parte, locuinta copiilor este importanta si pentru ca pensia de intretinere si programul de relatii personale se stabilesc in functie de parintele cu care copiii locuiesc.


Avand in vedere importanta deosebita a stabilirii domiciliului copiilor chiar si in contextul in care parintii beneficiaza de custodie comuna, clientii Societatii se bucura de intreaga noastra expertiza si atentie pentru solutionarea favorabila si in respectarea intereselor superioare ale copiilor.


Stabilirea domiciliului - Studiu de caz

Problema:
Aflati in proces de divort, sotii C au parasit amandoi Bucurestiul pentru a locui in alte orase, la rude. Doamna C a plecat in jud. Gorj impreuna cu minora R, rezultata din casatorie. Pana la desfacerea casatoriei, minora a locuit in Bucuresti in casa fratelui domnului C si a urmat cursurile unei scoli generale aflate in apropiere. Domanul C ne-a solicitat sfatul in aceasta problema.

Solutia noastra:
In astfel de cazuri, este uzual ca minorii sa mearga sa locuiasca cu unul din parinti. In acest caz, insa, se punea problema daca este sau nu in interesul superior al minorei R de a-si continua studiile la Bucuresti. Societatea noastra a redactat o cerere speciala pentru stabilirea domiciliului minorei R la domiciliul unchiului sau din Bucuresti. Pe parcursul litigiului, fratele domnului C si-a aratat disponibilitatea de a gazdui si pe mai departe pe nepata sa, iar minora R si-a exprimat dorinta de a se intoarce la Bucuresti. Instanta a decis stabilirea temporara a domiciliului minorei in Bucuresti, pana la finalizarea procesului de divort dintre sotii C.


 Parerea clientilor nostri

"Informatiile juridice oferite de reprezentantii Societatii au fost de cea mai inalta clasa, iar asistenta in fata instantei de judecata a fost una de exceptie. In urma experientei mele, vreau sa transmit potentialilor clienti sa aiba foarte mare incredere in Societatea Diana-Iulia Olac. Eu sunt foarte multumit de derularea si finalizarea actiunii mele. Nu m-am asteptat sa intalnesc asemenea profesionalism din partea unui cabinet de avocatura. In cazul nefericit in care aveti nevoie de un profesionist in probleme de divort si incredintare/modificarea custodiei apelati cu incredere la acest cabinet."

Nume Privat, tatal unui baietel.
Caz: divort si custodia copiilor.

Mai ai alte intrebari? Contacteaza-ne acum.

 Programari

divort logo

Telefon: 0722 234 576
Fax: 021 231 61 42

E-mail:
office@biroudeavocatura.ro
Orar:
Luni-Joi 09 - 18
Vineri 09 - 16

 
 

 Pentru orice fel de intrebari sau daca doriti sa ne contactati direct, va rugam sa ne sunati la:
(004)0722 234 576 sau pe fax la (004)021 231 61 42
Bucuresti


prima pagina

termeni de utilizare

contact