Olac Becheanu Societate Civila de Avocati Bucuresti
Acasa // Noul Cod Civil //
 
 Noul Cod Civil

Noul Cod Civil a intrat in vigoare la 1 octombrie 2011. Iata principalele noutati si modificari din domeniul dreptului familiei:

:: Despagubiri la divort:: Logodna:: Locuinta familiala:: Regimul matrimonial:: Cusodia comuna

 Domenii de Expertiza
+ Divort
:: Despre Divort:: Divort in instanta:: Divort prin acord:: Divort cu copii minori :: Divortul romanilor din strainatate :: Persoane cu nationalitati diferite :: Dreptul de folosinta la divort :: Drepturile mamei si tatalui
+ Custodia Copiilor
:: Despre Custodia Copiilor :: Pensia de intretinere :: Programul de vizita :: Ascultarea copiilor minori :: Stabilirea domiciliului :: Chestiuni de crestere si educare
+ Modificarea Custodiei
:: Despre modificarea custodiei
+ Partajul Bunurilor Comune
:: Despre Partaj :: Partajul inteligent financiar :: Tranzactia judiciara :: Stabilirea regimului matrimonial
+ Mediere
:: Despre Mediere :: Medierea divortului :: Medierea partajului :: Medierea altor neintelegeri
+ Cazuri Internationale
:: Rapire Internationala de Copii :: CEDO:: Recunoastere hotarari
+ Conflicte de Paternitate
:: Tagada de paternitate :: Contestarea recunoasterii:: Stabilirea paternitatii

 Misiune si Valori

"Fie ca este vorba de divort, custodia copiilor sau partaj judiciar, cel mai important instrument pe care il oferim clientilor nostri este controlul asupra situatiei in care se afla."


"Increderea reprezinta principalul temei al relatiei client-avocat. Suntem constienti de impactul muncii noastre asupra celor pe care ii reprezentam si oferim angajamentelor asumate intreaga noastra atentie si pricepere."


  Uniunea Nationala a Barourilor din Romania
  Baroul Bucuresti
  "Olac, Becheanu" Societate Civila de Avocati
  Toate Drepturile Rezervate © 2000 - 2016
 Locuinta familiala

Noul Cod Civil stabileste un regim juridic nou pentru locuinta familiala (sau locuinta familiei).

Astfel, locuinta familiei este acel imobil in care sotii locuiesc impreuna sau in care unul din soti locuieste impreuna cu copiii rezultati din casatorie. Nu are importanta daca imobilul respectiv se afla in proprietatea comuna a sotilor sau in proprietatea exclusiva a unuia dintre acestia.

Oricare din soti poate cere notarea in cartea funciara a faptului ca un imobil reprezinta locuinta familiei. De asemenea, chiar daca este proprietar exclusiv, unul din soti nu poate dispune de bun (sa-l vanda, sa-l doneze, sa-l inchirieze, etc.) fara consimtamantul celuilalt sot. Daca, totusi, sotul proprietar dispune de bun fara consimtamant, actul respectiv poate fi anulat.


Divort

Acest nou statut juridic aplicabil locuintei familiei este foarte important. Practic, sunt puternic protejate drepturile sotului care nu este proprietar al locuintei familiale si ale copiilor rezultati din casatorie in dauna celuilalt sot, caruia ii sunt ingradinte drepturile asupra respectivului bun.

Cu toate ca reprezinta o incalcare a dreptului de proprietate, aceasta reglementare este foarte utila. In practica au existat foarte multe situatii in care, datorita faptului ca detinea exclusiv imobilul in care locuia familia, unul din soti a abuzat de acesta pozitie "de forta" in dauna celuilalt sot si a copiilor.

Societatea noastra ii poate consulta pe aceeia care doresc sa realizeze formalitatile de notare in cartea funciara a unor imobile ca fiind locuinte familiale, precum si in ceea ce priveste atacarea acelor acte prin care s-a dispus de bun fara consimtamantul sotului.


 Parerea clientilor nostri

"Am primit raspunsuri clare si solutii pertinente la toate intrebarile pe care le-am pus, precum si sfaturi si indrumari specifice cazului meu. Societatea a abordat litigiul meu cu seriozitate, competenta si profesionalism, astfel incat pot spune faptul ca, daca aveti nevoie de un avocat care sa va sustina cauza, doamna Olac este raspunsul pe care il cautati."

Delia C., mama unui baietel.
Caz: divort, custodia copiilor si program de vizita.

Mai ai alte intrebari? Contacteaza-ne acum.

 Programari

divort logo

Telefon: 0722 234 576
Fax: 021 231 61 42

E-mail:
office@biroudeavocatura.ro
Orar:
Luni-Joi 09 - 18
Vineri 09 - 16

 
 

 Pentru orice fel de intrebari sau daca doriti sa ne contactati direct, va rugam sa ne sunati la:
(004)0722 234 576 sau pe fax la (004)021 231 61 42
Bucuresti


prima pagina

termeni de utilizare

contact