Diana-Iulia Olac Cabinet de Avocat
Divort
Partaj Judiciar
Incredintare minor
Cazuri Internationale de divort
Mediere
Tagada paternitate
Acasa // Mediere //
 
 Noul Cod Civil

Noul Cod Civil a intrat in vigoare la 1 octombrie 2011. Iata principalele noutati si modificari din domeniul dreptului familiei:

:: Despagubiri la divort:: Logodna:: Locuinta familiala:: Regimul matrimonial:: Cusodia comuna

 Domenii de Expertiza
+ Divort
:: Despre Divort:: Divort in instanta:: Divort prin acord:: Divort cu copii minori :: Divortul romanilor din strainatate :: Persoane cu nationalitati diferite :: Dreptul de folosinta la divort :: Drepturile mamei si tatalui
+ Custodia Copiilor
:: Despre Custodia Copiilor :: Pensia de intretinere :: Programul de vizita :: Ascultarea copiilor minori :: Stabilirea domiciliului :: Chestiuni de crestere si educare
+ Modificarea Custodiei
:: Despre modificarea custodiei
+ Partajul Bunurilor Comune
:: Despre Partaj :: Partajul inteligent financiar :: Tranzactia judiciara :: Stabilirea regimului matrimonial
+ Mediere
:: Despre Mediere :: Medierea divortului :: Medierea partajului :: Medierea altor neintelegeri
+ Cazuri Internationale
:: Rapire Internationala de Copii :: CEDO:: Recunoastere hotarari
+ Conflicte de Paternitate
:: Tagada de paternitate :: Contestarea recunoasterii:: Stabilirea paternitatii

 Misiune si Valori

"Fie ca este vorba de divort, custodia copiilor sau partaj judiciar, cel mai important instrument pe care il oferim clientilor nostri este controlul asupra situatiei in care se afla."


"Increderea reprezinta principalul temei al relatiei client-avocat. Suntem constienti de impactul muncii noastre asupra celor pe care ii reprezentam si oferim angajamentelor asumate intreaga noastra atentie si pricepere."


  Uniunea Nationala a Barourilor din Romania
  Baroul Bucuresti
  "Olac, Becheanu" Societate Civila de Avocati
  Toate Drepturile Rezervate © 2000 - 2016
 Medierea divortului

Medierea poate fi folosita pentru solutionarea oricarui tip de conflict, insa in cazuri de divort avantajele acestei proceduri sunt intr-adevar deosebite.

Orice situatie de divort presupune existenta unui conflict real si puternic intre soti, incarcatura emotionala si un nivel ridicat de stres si ingrijorare. Prin mediere, toate aceste dificultati sunt transformate in argumentele pentru atingerea unui compromis avantajos pentru toate partile implicate. De exemplu, deseori partile care se prezinta la mediere se afla intr-un conflict deschis. In astfel de situatii – aparent fara iesire – mediatorii nostri experimentati vor creea conditii propice pentru dezarmarea eficienta a antagonismului si a tensiunilor, astfel incat negocierea sa fie constructiva.


Divort

Desi este de preferat ca partile sa nu fie in relatii de ura sau de profund antagonism, mediatorii nostri pot media cu succes si in astfel de circumstante. Pentru ca medierea sa reuseasca, nu este necesar ca partile sa fie in bune relatii, sa doreasca sa mai colaboreze vreodata sau nici macar sa isi vorbeasca. Singura conditie din acest punct de vedere este ca partile sa poata sa stea in aceeasi incapere una cu cealalta.

Procedura de mediere in caz de divort este initiata, de regula, de catre unul din soti. Reprezentantii nostri trimit celuilalt sot o invitatie la mediere si, daca acesta accepta, medierea poate avea loc propriu-zis. De regula, medierea se finalizeaza in prima sedinta si doar rareori se intampla ca prin mediere sotii sa nu ajunga la un acord. Rata de succes a procedurii este de aprox. 85%.

Prin mediere, sotii pot decide cu privire la toate aspectele divortului, inclusiv custodia copiilor minori, stabilirea unui program de vizita, stabilirea unei pensii de intretinere, numele purtat dupa divort, atribuirea folosintei bunurilor imobile, s.a.m.d.


Medierea divortului - Studiu de caz

Problema:
Domnul O ne-a solicitat pentru organizarea medierii cu sotia sa, doamna O, de care doreste sa divorteze. Sotii au un copil in varsta de 14 ani pe care domnul O crede ca trebuie sa ramana in custodia mamei, iar el sa beneficieze de un program de vizitare.

Solutia noastra:
Reprezentantii nostri au invitat-o pe doamna O la mediere. Aceasta a acceptat, astfel incat medierea a avut loc. In prima sedinta de mediere, partile s-au inteles cu privire la toate aspectele, mai putin cu intinderea programului de vizita al domnului O. A fost programata o noua sedinta pentru a doua zi. In cadrul acestei sedinte, sotii au cazut de acord si in legatura cu programul de vizita, iar reprezentantii nostri au redactat Acordul de Mediere.


 Parerea clientilor nostri

"Am primit raspunsuri clare si solutii pertinente la toate intrebarile pe care le-am pus, precum si sfaturi si indrumari specifice cazului meu. Societatea a abordat litigiul meu cu seriozitate, competenta si profesionalism, astfel incat pot spune faptul ca, daca aveti nevoie de un avocat care sa va sustina cauza, doamna Olac este raspunsul pe care il cautati."

Delia C., mama unui baietel.
Caz: divort, custodia copiilor si program de vizita.

Mai ai alte intrebari? Contacteaza-ne acum.

 Programari

divort logo

Telefon: 0722 234 576
Fax: 021 231 61 42

E-mail:
office@biroudeavocatura.ro
Orar:
Luni-Joi 09 - 18
Vineri 09 - 16

 
 

 Pentru orice fel de intrebari sau daca doriti sa ne contactati direct, va rugam sa ne sunati la:
(004)0722 234 576 sau pe fax la (004)021 231 61 42
Bucuresti


prima pagina

termeni de utilizare

contact