Diana-Iulia Olac Cabinet de Avocat
Divort
Partaj Judiciar
Incredintare minor
Cazuri Internationale de divort
Mediere
Tagada paternitate
Acasa // Mediere //
 
 Noul Cod Civil

Noul Cod Civil a intrat in vigoare la 1 octombrie 2011. Iata principalele noutati si modificari din domeniul dreptului familiei:

:: Despagubiri la divort:: Logodna:: Locuinta familiala:: Regimul matrimonial:: Cusodia comuna

 Domenii de Expertiza
+ Divort
:: Despre Divort:: Divort in instanta:: Divort prin acord:: Divort cu copii minori :: Divortul romanilor din strainatate :: Persoane cu nationalitati diferite :: Dreptul de folosinta la divort :: Drepturile mamei si tatalui
+ Custodia Copiilor
:: Despre Custodia Copiilor :: Pensia de intretinere :: Programul de vizita :: Ascultarea copiilor minori :: Stabilirea domiciliului :: Chestiuni de crestere si educare
+ Modificarea Custodiei
:: Despre modificarea custodiei
+ Partajul Bunurilor Comune
:: Despre Partaj :: Partajul inteligent financiar :: Tranzactia judiciara :: Stabilirea regimului matrimonial
+ Mediere
:: Despre Mediere :: Medierea divortului :: Medierea partajului :: Medierea altor neintelegeri
+ Cazuri Internationale
:: Rapire Internationala de Copii :: CEDO:: Recunoastere hotarari
+ Conflicte de Paternitate
:: Tagada de paternitate :: Contestarea recunoasterii:: Stabilirea paternitatii

 Misiune si Valori

"Fie ca este vorba de divort, custodia copiilor sau partaj judiciar, cel mai important instrument pe care il oferim clientilor nostri este controlul asupra situatiei in care se afla."


"Increderea reprezinta principalul temei al relatiei client-avocat. Suntem constienti de impactul muncii noastre asupra celor pe care ii reprezentam si oferim angajamentelor asumate intreaga noastra atentie si pricepere."


  Uniunea Nationala a Barourilor din Romania
  Baroul Bucuresti
  "Olac, Becheanu" Societate Civila de Avocati
  Toate Drepturile Rezervate © 2000 - 2016
 Medierea partajului

Medierea unui caz de partaj urmeaza aceasi reguli ca si pentru medierea unui divort. Sotii pot chiar decide sa solutioneze prin mediere divortul si partaj in acelasi timp.

Particularitatea fundamentala este constituita de costurile extrem de reduse ale medierii prin comparatie cu costurile de judecata obisnuite. In mod normal, taxele judiciare datorate la partaj sunt de 3% din valoarea masei partajabile.

De exemplu, daca trebuie impartite un apartament de 3 camere in valoare de 60.000 Euro, bunuri mobile din apartament (mobila, electrocasnice, etc.) in valoare de 5.000 Euro si un autoturism in valoare de 7.500 Euro, taxa catre stat este in cuantum de

3%*(60.000 + 5.000 + 7.500) = 3%*72.500 = 2175 Euro/9.000 Lei


Divort

Prin solutionarea partajului la mediere, taxele catre stat sunt de 0 Lei, intrucat se restituie in totalitate. Din acest motiv, medierea poate fi si de peste 10 ori mai ieftina decat judecata obisnuita.


Medierea partajului - Studiu de caz

Problema:
Fostii soti N au inregistrat o cerere de partaj pe rolul instantelor, dar pentru ca valoarea bunurilor comune este de aprox. 245.000 euro, taxa datorata a fost calculata la valoarea de 7350 euro. Desi exista un acord provizoriu intre parti cu privire la impartirea bunurilor, exista mai multe puncte de divergenta.

Solutia noastra:
Reprezentantii nostri au organizat procedura de mediere pentru solutionarea amiabila a partajului. Pe parcursul a 4 sedinte de mediere, partile au ajuns la un acord final cu privire la impratirea bunurilor si palta unor despagubiri. La urmatorul termen de judecata, instanta a luat act de Acordul partilor si a dispus restituirea taxei platite.


 Parerea clientilor nostri

"Am primit raspunsuri clare si solutii pertinente la toate intrebarile pe care le-am pus, precum si sfaturi si indrumari specifice cazului meu. Societatea a abordat litigiul meu cu seriozitate, competenta si profesionalism, astfel incat pot spune faptul ca, daca aveti nevoie de un avocat care sa va sustina cauza, doamna Olac este raspunsul pe care il cautati."

Delia C., mama unui baietel.
Caz: divort, custodia copiilor si program de vizita.

Mai ai alte intrebari? Contacteaza-ne acum.

 Programari

divort logo

Telefon: 0722 234 576
Fax: 021 231 61 42

E-mail:
office@biroudeavocatura.ro
Orar:
Luni-Joi 09 - 18
Vineri 09 - 16

 
 

 Pentru orice fel de intrebari sau daca doriti sa ne contactati direct, va rugam sa ne sunati la:
(004)0722 234 576 sau pe fax la (004)021 231 61 42
Bucuresti


prima pagina

termeni de utilizare

contact