Olac Becheanu Societate Civila de Avocati Bucuresti
Acasa // Modificarea Custodiei//
 
 Noul Cod Civil

Noul Cod Civil a intrat in vigoare la 1 octombrie 2011. Iata principalele noutati si modificari din domeniul dreptului familiei:

:: Despagubiri la divort:: Logodna:: Locuinta familiala:: Regimul matrimonial:: Cusodia comuna

 Domenii de Expertiza
+ Divort
:: Despre Divort:: Divort in instanta:: Divort prin acord:: Divort cu copii minori :: Divortul romanilor din strainatate :: Persoane cu nationalitati diferite :: Dreptul de folosinta la divort :: Drepturile mamei si tatalui
+ Custodia Copiilor
:: Despre Custodia Copiilor :: Pensia de intretinere :: Programul de vizita :: Ascultarea copiilor minori :: Stabilirea domiciliului :: Chestiuni de crestere si educare
+ Modificarea Custodiei
:: Despre modificarea custodiei
+ Partajul Bunurilor Comune
:: Despre Partaj :: Partajul inteligent financiar :: Tranzactia judiciara :: Stabilirea regimului matrimonial
+ Cazuri Internationale
:: Rapire Internationala de Copii :: CEDO:: Recunoastere hotarari
+ Conflicte de Paternitate
:: Tagada de paternitate :: Contestarea recunoasterii:: Stabilirea paternitatii

 Misiune si Valori

"Fie ca este vorba de divort, custodia copiilor sau partaj judiciar, cel mai important instrument pe care il oferim clientilor nostri este controlul asupra situatiei in care se afla."


"Increderea reprezinta principalul temei al relatiei client-avocat. Suntem constienti de impactul muncii noastre asupra celor pe care ii reprezentam si oferim angajamentelor asumate intreaga noastra atentie si pricepere."


  Uniunea Nationala a Barourilor din Romania
  Baroul Bucuresti
  "Olac, Becheanu" Societate Civila de Avocati
  Toate Drepturile Rezervate © 2000 - 2016
 Despre Reincredintare

Prin modificarea custodiei se intelege o procedura prin care se doreste modificarea masurii incredintarii minorului catra unul din parinti si inlocuirea acesteia cu sistemul custodiei comune. Mai exact, daca parintelui A i-a fost incredintat copilul in temeiul vechii legislatii, parintele B poate cere intr-un nou proces stabilirea custodiei comune.

Modificarea custodiei poate fi solicitata oricand, chiar si imediat dupa ramanerea definitiva a hotararii initiale. Pentru admiterea unei cereri de modificare a custodiei, solicitantul va trebui sa probeze in principal ca s-au modificat conditiile de fapt de la momentul incredintarii, precum si in subsidiar faptul ca este in interesul copilului sa creasca si sa fie educat si de catre el. Este important de retinut ca simpla modificare a legislatiei (trecerea de la sistemul incredintarii la sistemul custodiei comune) nu este in sine motiv de admitere a unei cereri de modificarea custodiei.


Divort

Procesele privind modificarea custodiei copiilor se numara printre cele mai complexe tipuri de procese de dreptul familiei. De cele mai multe ori, in paralel cu desfasurarea procedurilor juridice, clientii nostri ne solicita in mod repetat pentru sfaturi cu privire la rezolvarea problemelor de ordin moral si social care decurg, inevitabil, din aceste litigii. Ca atare, litigiile de acest fel sunt tratate cu profesionalism si cu o atentie extraordinara.

Sub imperiul legislatiei anterioare, Societatea noastra acumulase deja o vasta experienta in astfel de cazuri, cu toate ca la nivel national dosarele de modificarea custodiei erau rar intalnite. In paralel, am reusit sa obtinem pentru clientii nostri si modificari ale programului initial de relatii personale care sa valorifice noile drepturi de care beneficiaza acestia.


Despre modificarea custodiei- Studiu de caz

Problema:
Fetita A, in varsta de 3 ani, a fost incredintata odata cu divortul parintilor mamei sale. Procesul s-a finalizat in luna august 2011. In luna noiembrie 2011, am fost contactati de domnul H, tatal fetitei, pentru o consultanta in problema custodiei comune.

Solutia noastra:
Fetita A a fost incredintata mamei sale pentru ca la momentul divortului legea nu includea varianta custodiei comune. In luna noiembrie insa, dupa intrarea in vigoare a Noului Cod Civil, tatal putea beneficia de custodie comuna, ceea ce ar fi insemnat o implcare superioara in viata si existenta copilului sau. Societatea noastra l-a reprezentat in instanta pe domnul H si a obtinut inlocuirea masurii incredintarii cu stabilirea custodiei comune, precum si o largire considerabila a programului de relatii personale


 Parerea clientilor nostri

"Am primit raspunsuri clare si solutii pertinente la toate intrebarile pe care le-am pus, precum si sfaturi si indrumari specifice cazului meu. Societatea a abordat litigiul meu cu seriozitate, competenta si profesionalism, astfel incat pot spune faptul ca, daca aveti nevoie de un avocat care sa va sustina cauza, doamna Olac este raspunsul pe care il cautati."

Delia C., mama unui baietel.
Caz: divort, custodia copiilor si program de vizita.

Mai ai alte intrebari? Contacteaza-ne acum.

 Programari

divort logo

Telefon: 0722 234 576
Fax: 021 231 61 42

E-mail:
office@biroudeavocatura.ro
Orar:
Luni-Joi 09 - 18
Vineri 09 - 16

 
 

 Pentru orice fel de intrebari sau daca doriti sa ne contactati direct, va rugam sa ne sunati la:
(004)0722 234 576 sau pe fax la (004)021 231 61 42
Bucuresti


prima pagina

termeni de utilizare

contact