Olac Becheanu Societate Civila de Avocati Bucuresti
Acasa // Partaj//
 
 Noul Cod Civil

Noul Cod Civil a intrat in vigoare la 1 octombrie 2011. Iata principalele noutati si modificari din domeniul dreptului familiei:

:: Despagubiri la divort:: Logodna:: Locuinta familiala:: Regimul matrimonial:: Cusodia comuna

 Domenii de Expertiza
+ Divort
:: Despre Divort:: Divort in instanta:: Divort prin acord:: Divort cu copii minori :: Divortul romanilor din strainatate :: Persoane cu nationalitati diferite :: Dreptul de folosinta la divort :: Drepturile mamei si tatalui
+ Custodia Copiilor
:: Despre Custodia Copiilor :: Pensia de intretinere :: Programul de vizita :: Ascultarea copiilor minori :: Stabilirea domiciliului :: Chestiuni de crestere si educare
+ Modificarea Custodiei
:: Despre modificarea custodiei
+ Partajul Bunurilor Comune
:: Despre Partaj :: Partajul inteligent financiar :: Tranzactia judiciara :: Stabilirea regimului matrimonial
+ Cazuri Internationale
:: Rapire Internationala de Copii :: CEDO:: Recunoastere hotarari
+ Conflicte de Paternitate
:: Tagada de paternitate :: Contestarea recunoasterii:: Stabilirea paternitatii

 Misiune si Valori

"Fie ca este vorba de divort, custodia copiilor sau partaj judiciar, cel mai important instrument pe care il oferim clientilor nostri este controlul asupra situatiei in care se afla."


"Increderea reprezinta principalul temei al relatiei client-avocat. Suntem constienti de impactul muncii noastre asupra celor pe care ii reprezentam si oferim angajamentelor asumate intreaga noastra atentie si pricepere."


  Uniunea Nationala a Barourilor din Romania
  Baroul Bucuresti
  "Olac, Becheanu" Societate Civila de Avocati
  Toate Drepturile Rezervate © 2000 - 2016
 Stabilirea regimului matrimonial

Noul Cod Civil reglementeaza in Romania trei tipuri de regim matrimonial intre care sotii au posibilitatea sa opteze:

1) Regimul comunitatii legale;
2) Regimul separatiei de bunuri; si
3) Regimul comunitatii conventionale.

1. Regimul comunitatii legale a functionat si inainte de intrarea in vigoare a Noului Cod Civil si are drept efect faptul ca toate bunurile dobandite de catre soti in timpul casatoriei sunt comune ale acestora, iar toate bunurile dobandite inainte de casatorie sau dupa finalizarea defintiva si irevocabila a divortului sunt proprii ale fiecarui sot.


Divort

In baza aceluiasi regim matrimonial, se presupune ca sotii au o cotributie egala la dobandirea si conservarea bunurilor comune de 50%-50%.

Daca sotii nu opteaza pentru unul din celelalte doua regimuri matrimoniale, situatia lor patrimoniala va fi supusa regulilor acestui regim matrimonial.

2. Regimul separatiei de bunuri reprezinta acel sistem in care sotii sunt proprietari exclusivi ai bunurilor dobandite inainte de casatorie, precum si, mai important, ai tuturor bunurilor achizitionate in nume propriu in timpul casatoriei.

Alegea acestui regim matrimonial se realizeaza printr-o conventie matrimoniala si va beneficia, probabil, de cea mai larga utilizare. Elementul crucial pentru buna functionare a acestui regim este conventia matrimoniala pe care sotii o incheie, motiv pentru care este de dorit ca redactarea acesteia sa fie realizata de catre un avocat specializat.

3. Regimul comunitatii conventionale reprezinta sistemul prin care sotii au posibilitatea sa-si "croiasca" regulile dupa care situatia lor patrimoniala va funtiona. Practic, intre soti exista inchiata o conventie (un contract) ale carei prevederi explica modul de funtionare a acestui regim pentru sotii in cauza. Fiecare familie este libera sa-si aleaga regulile pe care le considera potrivite, cu minime restrictii legale.

De exemplu, alegand acest regim, sotii pot decide ca un bun propriu al unuia din soti (dobandit inainte de casatorie) sa devina comun ambilor soti. Similar, conventia poate sa prevada faptul ca datoriile sotilor sunt comune sau proprii acestora.

Alegerea acestui regim matrimonial se realizeaza printr-o conventie. Asemenea regimului separatiei de bunuri, este extrem de indicat ca redactarea coventiei sa fie realizata de catre un avocat specializat, intrucat efectele acestui act vor fi valabile pentru multi ani de zile.


 Parerea clientilor nostri

"Am primit raspunsuri clare si solutii pertinente la toate intrebarile pe care le-am pus, precum si sfaturi si indrumari specifice cazului meu. Societatea a abordat litigiul meu cu seriozitate, competenta si profesionalism, astfel incat pot spune faptul ca, daca aveti nevoie de un avocat care sa va sustina cauza, doamna Olac este raspunsul pe care il cautati."

Delia C., mama unui baietel.
Caz: divort, custodia copiilor si program de vizita.

Mai ai alte intrebari? Contacteaza-ne acum.

 Programari

divort logo

Telefon: 0722 234 576
Fax: 021 231 61 42

E-mail:
office@biroudeavocatura.ro
Orar:
Luni-Joi 09 - 18
Vineri 09 - 16

 
 

 Pentru orice fel de intrebari sau daca doriti sa ne contactati direct, va rugam sa ne sunati la:
(004)0722 234 576 sau pe fax la (004)021 231 61 42
Bucuresti


prima pagina

termeni de utilizare

contact