Olac Becheanu Societate Civila de Avocati Bucuresti
Acasa // Partaj//
 
 Noul Cod Civil

Noul Cod Civil a intrat in vigoare la 1 octombrie 2011. Iata principalele noutati si modificari din domeniul dreptului familiei:

:: Despagubiri la divort:: Logodna:: Locuinta familiala:: Regimul matrimonial:: Cusodia comuna

 Domenii de Expertiza
+ Divort
:: Despre Divort:: Divort in instanta:: Divort prin acord:: Divort cu copii minori :: Divortul romanilor din strainatate :: Persoane cu nationalitati diferite :: Dreptul de folosinta la divort :: Drepturile mamei si tatalui
+ Custodia Copiilor
:: Despre Custodia Copiilor :: Pensia de intretinere :: Programul de vizita :: Ascultarea copiilor minori :: Stabilirea domiciliului :: Chestiuni de crestere si educare
+ Modificarea Custodiei
:: Despre modificarea custodiei
+ Partajul Bunurilor Comune
:: Despre Partaj :: Partajul inteligent financiar :: Tranzactia judiciara :: Stabilirea regimului matrimonial
+ Cazuri Internationale
:: Rapire Internationala de Copii :: CEDO:: Recunoastere hotarari
+ Conflicte de Paternitate
:: Tagada de paternitate :: Contestarea recunoasterii:: Stabilirea paternitatii

 Misiune si Valori

"Fie ca este vorba de divort, custodia copiilor sau partaj judiciar, cel mai important instrument pe care il oferim clientilor nostri este controlul asupra situatiei in care se afla."


"Increderea reprezinta principalul temei al relatiei client-avocat. Suntem constienti de impactul muncii noastre asupra celor pe care ii reprezentam si oferim angajamentelor asumate intreaga noastra atentie si pricepere."


  Uniunea Nationala a Barourilor din Romania
  Baroul Bucuresti
  "Olac, Becheanu" Societate Civila de Avocati
  Toate Drepturile Rezervate © 2000 - 2016
 Tranzactia judiciara

Tranzactia judiciara este un contract incheiat in fata instantei de judecata in care se consemneaza modalitatile prin care partile din proces s-au inteles sa stinga litigiul. In cazul unui partaj judiciar, partile din proces sunt fostii soti, iar modul in care s-au inteles sa stinga litigiul se refera la impartirea efectiva a bunurilor comune.

Avantajul tranzactiei judiciare este faptul ca partile pot sa isi asume orice fel de obligatii care nu contravin legii. In acest fel, variantele de solutionare a partajului sunt mai multe si mai flexibile. De exemplu, partile se pot intelege ca una din acestea o va despagubi pe cealalata cu o suma fixa sau variabila de bani platibila in fiecare luna, timp de mai multi ani. Similar, partile se pot obliga sa transfere dreptul de proprietate asupra unui bun imobil catre un tert precum copilul partilor.


Divort

Este important de mentionat faptul ca redactarea tranzactiilor judiciare trebuie sa se efectueze cu maxima atentie si de catre un profesionist experimentat, intrucat acest document devine fundamentul dreptului de propietate al fiecarei parti cu privire la fiecare bun comun in parte.


Avand un numar foarte mare de tranzactii judiciare incheiate, reprezentantii nostri sunt in masura sa asiste clienti in toate fazele de negociere ale unui acord, precum si cu privire la redactarea corecta si cu respectarea legii a tranzactiei propriu-zise.


Tranzactia judiciara - Studiu de caz

Problema:
Fostii soti, domnul G si doamna O, nu reusesc sa ajunga la o intelegere cu privire la impartirea bunurilor dobandite in timpul casatoriei. Dupa mai multe tentative esuate de a semna o tranzactie, doamna O apaleaza la reprezentantii Societatii nostru.

Solutia noastra:
Societatea noastra a organizat 4 sedinte de negociere cu ambele parti prezente. La finalul ultimei sedinte, doamna O si domnul G au ajuns la o intelegere pe care amandoi au considerat-o ca fiind echitabila. Societatea noastra a redactat tranzactia si a depus-o in instanta pentru ratificarea judecatorului.


 Parerea clientilor nostri

"Am primit raspunsuri clare si solutii pertinente la toate intrebarile pe care le-am pus, precum si sfaturi si indrumari specifice cazului meu. Societatea a abordat litigiul meu cu seriozitate, competenta si profesionalism, astfel incat pot spune faptul ca, daca aveti nevoie de un avocat care sa va sustina cauza, doamna Olac este raspunsul pe care il cautati."

Delia C., mama unui baietel.
Caz: divort, custodia copiilor si program de vizita.

Mai ai alte intrebari? Contacteaza-ne acum.

 Programari

divort logo

Telefon: 0722 234 576
Fax: 021 231 61 42

E-mail:
office@biroudeavocatura.ro
Orar:
Luni-Joi 09 - 18
Vineri 09 - 16

 
 

 Pentru orice fel de intrebari sau daca doriti sa ne contactati direct, va rugam sa ne sunati la:
(004)0722 234 576 sau pe fax la (004)021 231 61 42
Bucuresti


prima pagina

termeni de utilizare

contact