Olac Becheanu Societate Civila de Avocati Bucuresti
Acasa // Custodia Copiilor//
 
 Noul Cod Civil

Noul Cod Civil a intrat in vigoare la 1 octombrie 2011. Iata principalele noutati si modificari din domeniul dreptului familiei:

:: Despagubiri la divort:: Logodna:: Locuinta familiala:: Regimul matrimonial:: Cusodia comuna

 Domenii de Expertiza
+ Divort
:: Despre Divort:: Divort in instanta:: Divort prin acord:: Divort cu copii minori :: Divortul romanilor din strainatate :: Persoane cu nationalitati diferite :: Dreptul de folosinta la divort :: Drepturile mamei si tatalui
+ Custodia Copiilor
:: Despre Custodia Copiilor :: Pensia de intretinere :: Programul de vizita :: Ascultarea copiilor minori :: Stabilirea domiciliului :: Chestiuni de crestere si educare
+ Modificarea Custodiei
:: Despre modificarea custodiei
+ Partajul Bunurilor Comune
:: Despre Partaj :: Partajul inteligent financiar :: Tranzactia judiciara :: Stabilirea regimului matrimonial
+ Cazuri Internationale
:: Rapire Internationala de Copii :: CEDO:: Recunoastere hotarari
+ Conflicte de Paternitate
:: Tagada de paternitate :: Contestarea recunoasterii:: Stabilirea paternitatii

 Misiune si Valori

"Fie ca este vorba de divort, custodia copiilor sau partaj judiciar, cel mai important instrument pe care il oferim clientilor nostri este controlul asupra situatiei in care se afla."


"Increderea reprezinta principalul temei al relatiei client-avocat. Suntem constienti de impactul muncii noastre asupra celor pe care ii reprezentam si oferim angajamentelor asumate intreaga noastra atentie si pricepere."


  Uniunea Nationala a Barourilor din Romania
  Baroul Bucuresti
  "Olac, Becheanu" Societate Civila de Avocati
  Toate Drepturile Rezervate © 2000 - 2016
 Pensia de intretinere

Pensia de intretinere reprezinta modalitatea concreta prin care parintele care nu locuieste cu minorii contribuie la cheltuielile de crestere si educare ale acestora. Pensia de intretinere se stabileste doar de catre instanta de judecata, insa este posibil ca parintii sa ajunga la un acord pe acest aspect. Este important de subliniat faptul ca pensia se stabileste in favoarea minorului (minorilor) si nu a parintelui care se ingrijeste de copii, intrucat in beneficiul minorilor se efectueaza toate cheltuielile de crestere si educare.

De regula, pensia de intretinere se stabileste in cadrul litigiilor in care se dezbate domiciliul copiilor si/sau custodia acestora. Daca parintii nu se inteleg cu privire la aceasta contributie, instanta stabileste pensia in functie de veniturile parintelui care nu locuieste cu minorul si raportat la nevoile concrete ale acestuia din urma. De asemenea, declaratia parintelui care locuieste cu minorii ca nu doreste pensie de intretinere nu poate produce efecte juridice intrucat, asa cum am spus, beneficiarul pensiei este copilul.


Divort

Daca parintii nu ajung la nicio intelegere privind cuantumul pensiei de intretinere, instanta de judecata va stabili:
- cunatumul pensiei, pana la 1/4 pentru un copil, 1/3 pentru doi copii si 1/2 pentru trei sau mai multi copii;
- modalitatea de executare (de plata) a pensiei, in natura sau in bani.

In timp si odata cu modificarea veniturilor parintelui, pensia de intretinere poate fi majorata sau micsorata de catre instanta de judecata.

Problema uzuala intr-o astfel de situatie este dovedirea in instanta a tuturor veniturilor parintelui care nu locuieste cu copiii. Uneori, acest parinte incearca sa-si ascunda castigurile, tocmai pentru ca pensia stabilita sa fie cat mai mica. In asemenea situatii, experienta si tenacitatea Societatii nostru de a descoperii veniturile ascunse ale parintilor fac ca, in final, copiii clientilor nostri sa se bucure de o pensie de intretinere stabilita in mod complet si corect.


Problema uzuala intr-o astfel de situatie este dovedirea in instanta a tuturor veniturilor parintelui care nu locuieste cu copiii. Uneori, acest parinte incearca sa-si ascunda castigurile, tocmai pentru ca pensia stabilita sa fie cat mai mica.

In asemenea situatii, experienta Societatii nostru de a descoperii veniturile ascunse ale parintilor fac ca, in final, copiii clientilor nostri sa se bucure de o pensie de intretinere stabilita in mod complet si corect.


Pensia de intretinere - Studiu de caz

Problema:
Doaman D, mama unor fete de 11 si 4 ani, ne-a rugat sa o aparam in instanta. Fostul sot al acesteia si tatal fetelor, domnul D, a actionat-o in judecata solicitand reducerea drastica a pensie de intretinere, pe motiv ca a ramas somer din cauza crizei economice.

Solutia noastra:
Intrucat pensia de intretinere se stabileste la o cota-parte din valoarea veniturilor, Societatea noastra a avut insarcinarea sa probeze in instanta care erau veniturile reale pe care domnul D le realiza. S-a descoperit ca domnul D are, in fapt, venituri mai mari decat in perioada in care fusese stabilita pensia initial, insa din alte surse, iar Societatea noastra a inaintat o cerere reconventionala prin care a solicitat majorarea pensiei de intretinere. In baza probelor aduse de Societatea noastra, cererea domnului D a fost respinsa, iar cererea noastra a fost admisa, in sensul majorarii pensiei de intretinere.


 Parerea clientilor nostri

"Am primit raspunsuri clare si solutii pertinente la toate intrebarile pe care le-am pus, precum si sfaturi si indrumari specifice cazului meu. Societatea a abordat litigiul meu cu seriozitate, competenta si profesionalism, astfel incat pot spune faptul ca, daca aveti nevoie de un avocat care sa va sustina cauza, doamna Olac este raspunsul pe care il cautati."

Delia C., mama unui baietel.
Caz: divort, custodia copiilor si program de vizita.

Mai ai alte intrebari? Contacteaza-ne acum.

 Programari

divort logo

Telefon: 0722 234 576
Fax: 021 231 61 42

E-mail:
office@biroudeavocatura.ro
Orar:
Luni-Joi 09 - 18
Vineri 09 - 16

 
 

 Pentru orice fel de intrebari sau daca doriti sa ne contactati direct, va rugam sa ne sunati la:
(004)0722 234 576 sau pe fax la (004)021 231 61 42
Bucuresti


prima pagina

termeni de utilizare

contact