Olac Becheanu Societate Civila de Avocati Bucuresti
Acasa // Custodia Copiilor// Program de Vizita
 
 Noul Cod Civil

Noul Cod Civil a intrat in vigoare la 1 octombrie 2011. Iata principalele noutati si modificari din domeniul dreptului familiei:

:: Despagubiri la divort:: Logodna:: Locuinta familiala:: Regimul matrimonial:: Cusodia comuna

 Domenii de Expertiza
+ Divort
:: Despre Divort:: Divort in instanta:: Divort prin acord:: Divort cu copii minori :: Divortul romanilor din strainatate :: Persoane cu nationalitati diferite :: Dreptul de folosinta la divort :: Drepturile mamei si tatalui
+ Custodia Copiilor
:: Despre Custodia Copiilor :: Pensia de intretinere :: Programul de vizita :: Ascultarea copiilor minori :: Stabilirea domiciliului :: Chestiuni de crestere si educare
+ Modificarea Custodiei
:: Despre modificarea custodiei
+ Partajul Bunurilor Comune
:: Despre Partaj :: Partajul inteligent financiar :: Tranzactia judiciara :: Stabilirea regimului matrimonial
+ Cazuri Internationale
:: Rapire Internationala de Copii :: CEDO:: Recunoastere hotarari
+ Conflicte de Paternitate
:: Tagada de paternitate :: Contestarea recunoasterii:: Stabilirea paternitatii

 Misiune si Valori

"Fie ca este vorba de divort, custodia copiilor sau partaj judiciar, cel mai important instrument pe care il oferim clientilor nostri este controlul asupra situatiei in care se afla."


"Increderea reprezinta principalul temei al relatiei client-avocat. Suntem constienti de impactul muncii noastre asupra celor pe care ii reprezentam si oferim angajamentelor asumate intreaga noastra atentie si pricepere."


  Uniunea Nationala a Barourilor din Romania
  Baroul Bucuresti
  "Olac, Becheanu" Societate Civila de Avocati
  Toate Drepturile Rezervate © 2000 - 2016
 Programul de vizita

In conformitate cu legislatia romana si cea europeana, copiii au dreptul de a pastra legaturi directe cu toate persoanele cu care au stabilit o relatie de afectiune. Prima dintre aceste persoane este, evident, parintele care nu locuieste cu copiii ca urmare a divortului. Aceste legaturi persoanale pot fi stabilite prin buna intelegere dintre parinti sau, in lipsa acordului, de catre instanta de judecata sub forma unui program de vizita (numit si program de relatii personale).

Pe langa a fi un drept al copilului, relatiile personale reprezinta si un drept al parintelui care nu locuieste cu copiii, intrucat acesta beneficiaza de autoritate parinteasca (in caz de custodie comuna) sau, cel putin, are posibilitatea de a veghea la modul in care cei mici sunt crescuti si educati (in caz de custodie exclusiva).


Divort

Insa, nu este nevoie ca situatia minorilor (custodia acestora) sa fie definitiv transata pentru solicitarea unui program de vizita. Acesta poate fi solicitat si atunci cand parintii se afla intr-un proces de divort in derulare sau atunci cand pur si simplu minorul este impiedicat sa aiba relatii persoanale cu unul din parinti.

Este posibil ca si bunicii sau alte rude ale minorilor sa fie interesate in solicitarea unui program de vizita, pentru ca, desi mai rar intalnita in practica, situatia este expres prevazuta de Noul Cod Civil.


In mod ideal, programul de vizita urmeaza sa-si produca efectele mult timp in viitor, de regula pana la majoratul copiilor.

De accea, programul de vizita trebuie atent formulat si sustinut in instanta, in asa fel incat sa anticipeze evolutia copilului, nevoile sale, cat si posibilitatile efective ale solicitantului de a-l respecta. In caz contrar, acesta poate provoca mai mult rau decat bine prin adancirea animozitatilor dintre parinti si afectarea copilului. Pentru a evita consecinte neplacute, Societatea noastra lucreaza activ cu clientii sai, oferindu-le sfaturi si solutii concrete, astfel incat programul de vizita obtinut sa fie eficient in practica pentru multi ani.

Este de subliniat si faptul ca, in paralel cu posibilitatea parintilor care nu au beneficiat sub vechea legislatie de incredintarea copiilor lor de a solicita cu succes stabilirea custodiei comune, acesti parinti pot beneficia si de un program nou de relatii personale, mai extins decat cel initial, Societatea noastra avand o bogata experienta in astfel de cauze.


Programul de relatii personale reprezinta si un instrument juridic si practic indispensabil pentru acei parinti care doresc sa ramana cat mai implicati in viata copiilor lor, desi locuinta copiilor nu a fost stabilita la domiciliul lor.

De asemenea, in majoritatea cazurilor, printr-un program de vizita amplu, care sa includa zile din timpul fiecarei saptamani, week-end-uri, vacante si sarbatori, adaptarea copilului la situatia in care parintii sai nu mai locuiesc impreuna este mult mai facilitata.

In toate aceste tipuri de situatii, Societatea noastra are o ampla experienta si cazuistica proprie, fiind in masura sa isi sfatuiasca clientii cu privire la solutiile cele mai bune de urmat.


Program de vizita - Studiu de caz

Problema:
Doamna si domnul C au divortat, iar minorul V a fost incredintat mamei. In momentul divortului, parintii colaborau in ceea ce-l priveste pe minor, astfel incat nu s-a solicitat stabilirea unui program de vizita. Ulterior, relatia dintre parinti s-a deteriorat si domnului C i-a fost interzis sa-si mai vada copilul. Domnul C ne-a solicitat ajutorul in aceasta problema.

Solutia noastra:
De la domnul C, Societatea noastra a colectat date cu privire la ocupatia acestuia, la programul de munca, la activitatile sale de zi cu zi, etc., precum si cu privire la copil si programul sau zilnic. Analizand toate informatiile, l-am sfatuit pe domnul C cu privire la solicitarea unui program de vizitare care sa respecte atat posibilitatile sale practice de a petrece timp alaturi de copil, cat si programul acestuia din urma. Programul propus de noi a fost solicitat in instanta si, dupa doua termene de judecata, a fost admis integral.


 Parerea clientilor nostri

"Am primit raspunsuri clare si solutii pertinente la toate intrebarile pe care le-am pus, precum si sfaturi si indrumari specifice cazului meu. Societatea a abordat litigiul meu cu seriozitate, competenta si profesionalism, astfel incat pot spune faptul ca, daca aveti nevoie de un avocat care sa va sustina cauza, doamna Olac este raspunsul pe care il cautati."

Delia C., mama unui baietel.
Caz: divort, custodia copiilor si program de vizita.

Mai ai alte intrebari? Contacteaza-ne acum.

 Programari

divort logo

Telefon: 0722 234 576
Fax: 021 231 61 42

E-mail:
office@biroudeavocatura.ro
Orar:
Luni-Joi 09 - 18
Vineri 09 - 16

 
 

 Pentru orice fel de intrebari sau daca doriti sa ne contactati direct, va rugam sa ne sunati la:
(004)0722 234 576 sau pe fax la (004)021 231 61 42
Bucuresti


prima pagina

termeni de utilizare

contact