Olac Becheanu Societate Civila de Avocati Bucuresti
Acasa // Recunoastere Hotarari //
 
 Noul Cod Civil

Noul Cod Civil a intrat in vigoare la 1 octombrie 2011. Iata principalele noutati si modificari din domeniul dreptului familiei:

:: Despagubiri la divort:: Logodna:: Locuinta familiala:: Regimul matrimonial:: Cusodia comuna

 Domenii de Expertiza
+ Divort
:: Despre Divort:: Divort in instanta:: Divort prin acord:: Divort cu copii minori :: Divortul romanilor din strainatate :: Persoane cu nationalitati diferite :: Dreptul de folosinta la divort :: Drepturile mamei si tatalui
+ Custodia Copiilor
:: Despre Custodia Copiilor :: Pensia de intretinere :: Programul de vizita :: Ascultarea copiilor minori :: Stabilirea domiciliului :: Chestiuni de crestere si educare
+ Modificarea Custodiei
:: Despre modificarea custodiei
+ Partajul Bunurilor Comune
:: Despre Partaj :: Partajul inteligent financiar :: Tranzactia judiciara :: Stabilirea regimului matrimonial
+ Cazuri Internationale
:: Rapire Internationala de Copii :: CEDO:: Recunoastere hotarari
+ Conflicte de Paternitate
:: Tagada de paternitate :: Contestarea recunoasterii:: Stabilirea paternitatii

 Misiune si Valori

"Fie ca este vorba de divort, custodia copiilor sau partaj judiciar, cel mai important instrument pe care il oferim clientilor nostri este controlul asupra situatiei in care se afla."


"Increderea reprezinta principalul temei al relatiei client-avocat. Suntem constienti de impactul muncii noastre asupra celor pe care ii reprezentam si oferim angajamentelor asumate intreaga noastra atentie si pricepere."


  Uniunea Nationala a Barourilor din Romania
  Baroul Bucuresti
  "Olac, Becheanu" Societate Civila de Avocati
  Toate Drepturile Rezervate © 2000 - 2016
 Recunoastere hotarari / Exequator

Cetatenii romani sau cetatenii altor state care domiciliaza pe teritoriul Romaniei au nevoie ca toate informatiile de stare civila sa fie inregistrate de catre autoritatile romane. Este vorba de inregistrarea nasterii, inregistrarea casatoriei, inregistrarea divortului ori inregistrarea decesului, daca aceste proceduri au fost efectuate initial intr-un alt stat.

In practica, cea mai des intalnita situatie este accea a unui divort solutionat pe teritoriul altui stat. Pentru a produce efecte si in Romania, hotararea straina de divort trebuie sa fie recunoscuta si in Romania, iar procedura propriu-zisa de recunoastere se efectueaza pentru hotarari din state care nu sunt membre ale UE de catre instantele de judecata.


Divort

In ultimii ani, numarul de solicitari pentru recunoasterea hotararilor straine pe care Societatea noastra le-a realizat a crescut constant, astfel incat am dobandit o bogata practica in acest domeniu si suntem in masura sa le oferim clientilor nostri sfaturile si asistenta juridica de care au nevoie. In esenta, va putem ajuta indiferent care este inregistrarea pe care o doriti realizata.Recunoastere hotarari - Studiu de caz

Problema:
Doamna O ne-a consultat in urmatoarea situatie: dumneaei a divortat de sotul sau in Elvetia in urma cu 2 ani. In prezent, doamna O doreste sa se recasatoreasca in Romania, insa autoritatile romane nu ii permit intrucat divortul din Elvetia nu este recunoscut.

Solutia noastra:
Singura posibilitate de a face valabil divortul din Elvetia in fata autoritatilor romane era recunoasterea acestuia. Societatea noastra a demarat procedura judiciara de recunoastere a hotarari de divort din Elvetia. La primul termen de judecata, cererea a fost admisa.


 Parerea clientilor nostri

"Am primit raspunsuri clare si solutii pertinente la toate intrebarile pe care le-am pus, precum si sfaturi si indrumari specifice cazului meu. Societatea a abordat litigiul meu cu seriozitate, competenta si profesionalism, astfel incat pot spune faptul ca, daca aveti nevoie de un avocat care sa va sustina cauza, doamna Olac este raspunsul pe care il cautati."

Delia C., mama unui baietel.
Caz: divort, custodia copiilor si program de vizita.

Mai ai alte intrebari? Contacteaza-ne acum.

 Programari

divort logo

Telefon: 0722 234 576
Fax: 021 231 61 42

E-mail:
office@biroudeavocatura.ro
Orar:
Luni-Joi 09 - 18
Vineri 09 - 16

 
 

 Pentru orice fel de intrebari sau daca doriti sa ne contactati direct, va rugam sa ne sunati la:
(004)0722 234 576 sau pe fax la (004)021 231 61 42
Bucuresti


prima pagina

termeni de utilizare

contact