Diana-Iulia Olac Cabinet de Avocat
Acasa // Rapire Internationala de Copii //
 
 Noul Cod Civil

Noul Cod Civil a intrat in vigoare la 1 octombrie 2011. Iata principalele noutati si modificari din domeniul dreptului familiei:

:: Despagubiri la divort:: Logodna:: Locuinta familiala:: Regimul matrimonial:: Cusodia comuna

 Domenii de Expertiza
+ Divort
:: Despre Divort:: Divort in instanta:: Divort prin acord:: Divort cu copii minori :: Divortul romanilor din strainatate :: Persoane cu nationalitati diferite :: Dreptul de folosinta la divort :: Drepturile mamei si tatalui
+ Custodia Copiilor
:: Despre Custodia Copiilor :: Pensia de intretinere :: Programul de vizita :: Ascultarea copiilor minori :: Stabilirea domiciliului :: Chestiuni de crestere si educare
+ Modificarea Custodiei
:: Despre modificarea custodiei
+ Partajul Bunurilor Comune
:: Despre Partaj :: Partajul inteligent financiar :: Tranzactia judiciara :: Stabilirea regimului matrimonial
+ Cazuri Internationale
:: Rapire Internationala de Copii :: CEDO:: Recunoastere hotarari
+ Conflicte de Paternitate
:: Tagada de paternitate :: Contestarea recunoasterii:: Stabilirea paternitatii

 Misiune si Valori

"Fie ca este vorba de divort, custodia copiilor sau partaj judiciar, cel mai important instrument pe care il oferim clientilor nostri este controlul asupra situatiei in care se afla."


"Increderea reprezinta principalul temei al relatiei client-avocat. Suntem constienti de impactul muncii noastre asupra celor pe care ii reprezentam si oferim angajamentelor asumate intreaga noastra atentie si pricepere."


  Uniunea Nationala a Barourilor din Romania
  Baroul Bucuresti
  "Olac, Becheanu" Societate Civila de Avocati
  Toate Drepturile Rezervate © 2000 - 2016
 Rapire Internationala de Copii

Procedura de rapire internationala de copii este reglementata printr-o conventie semnata la Haga si se refera la situatiile in care un copil este luat din tara sa de domiciliu si dus in alta tara, fara consimtamantul parintelui sau. Scopul final al procedurii este intoarcerea copilului in tara sa de resedinta obisnuita.

De exemplu, rapirea internationala de copii se poate aplica atunci cand unul din parinti pleaca cu copilul din tara si se stabileste in strainatate fara consimtamantul celuilalt parinte.

Procedura de rapire internationala de copii nu are implicatiile penale in mod uzual asociate cu actiunea de rapire. In aproape toate cazurile de acest tip, unul din parintii copilului este responsabil cu luarea copilului sau neintoarcerea lui in tara acestuia de resedinta obisnuita. In cazuri de rapire internationala de copii este important ca partile sa actioneze cat mai repede posibil.


Divort

Prin natura sa, un proces de rapire internationala de copii necesita consiliere si reprezentare din partea unui avocat specializat si cu bogata experienta practica.

Intrucat, in cadrul unui astfel de litigiu, se pun in discutie conventii supra-nationale, regulamente europene, legislatie romaneasca, cazuistica foarta ampla a CEDO, cazuistica foarte ampla a Curtii de Justitie a Uniunii Europene si o situatie de fapt mereu foarte stufoasa, parintii implicati in cauzele de rapire internationala de copii trebuie sa beneficieze de avocati bine pregatiti in acest domeniu punctual.

Sfatul Societatii nostru va fi util daca:
a) doriti sa va luati copiii (copilul) pentru a locui in strainatate;
b) copiii (copilul) dvs. a fost dus in afara tari fara consimtamantul dvs. sau acest lucru este pe cale sa se intample;
c) ati fost sau sunteti pe cale sa fiti acuzat de rapirea internationala a unui copil.

Pe parcursul anilor, am fost implicati in numeroase cazuri de rapire internationala de copii, reprezentand atat parintele venit impreuna cu copilul in Romania, cat si parintele din strainatate, care solicita intoarcerea copilului sau. In acest context, am dovandit cunostinte aprofunate


De asemenea, Societatea noastra isi asista clientii pe parcursul dificilei etape de punere in executare a hotararii de intoarcere a copilului la domiciliul sau. In aceasta faza, experienta si sfatul unui avocat specializat pot face diferenta intre o executare rapida si o executare dificila sau chiar esuata.


Rapire internationala de copii - Studiu de caz

Problema:
Domnul A, sotia sa si copilul lor in varsta de 3 ani, D, locuiesc in Franta. Doamna A si baiatul D au plecat in Romania pentru o vacanta de doua saptamani cu consimtamantul domnului A. Doamana A a refuzat sa se mai intoraca in Franta si s-a stabilit definitiv in Romania. Domnul A ne-a solicitat ajutorul.

Solutia noastra:
Procedura aplicabila in acest caz este cea de rapire internationala de copii, intrucat, desi domnul A a fost de acord cu iesirea din tara a baiatului sau, neintoarcerea sa in Franta si stabilirea in Romania s-au facut fara acordul sau. Societatea noastra l-a asistat pe domnul A in toate fazele procesuale ale procedurii, finalitatea fiind obligarea doamnei A la intoarcerea in Franta a minorului D.


 Parerea clientilor nostri

"Am primit raspunsuri clare si solutii pertinente la toate intrebarile pe care le-am pus, precum si sfaturi si indrumari specifice cazului meu. Societatea a abordat litigiul meu cu seriozitate, competenta si profesionalism, astfel incat pot spune faptul ca, daca aveti nevoie de un avocat care sa va sustina cauza, doamna Olac este raspunsul pe care il cautati."

Delia C., mama unui baietel.
Caz: divort, custodia copiilor si program de vizita.

Mai ai alte intrebari? Contacteaza-ne acum.

 Programari

divort logo

Telefon: 0722 234 576
Fax: 021 231 61 42

E-mail:
office@biroudeavocatura.ro
Orar:
Luni-Joi 09 - 18
Vineri 09 - 16

 
 

 Pentru orice fel de intrebari sau daca doriti sa ne contactati direct, va rugam sa ne sunati la:
(004)0722 234 576 sau pe fax la (004)021 231 61 42
Bucuresti


prima pagina

termeni de utilizare

contact