Avocati specializati in divort si dreptul familiei

Echipa noastra specializata te poate ajuta in toate situatiile de divort, inclusiv chestiuni financiare, situatia copiilor si multe altele.


Programeaza o consultanta on-line:

0722 234 576

office@biroudeavocatura.ro

Avocati specializati in divort si dreptul familiei

Echipa noastra specializata te poate ajuta in toate situatiile de divort, inclusiv chestiuni financiare, situatia copiilor si multe altele.


Programeaza o consultanta on-line:

0722 234 576

office@biroudeavocatura.ro

De la infiintare, Olac, Becheanu SCA s-a specializat in toate tipurile de divort. Am reprezentat sute de clienti si am sustinut mii de consultante, astfel incat, oricare ar fi situatia in care de gasesti, cazul ne va fi familiar.

Debutul unui divort este doar un pas intr-o calatorie mai lunga, de regula dificila si frustranta, pentru tine si pentru relatia ta. Exista copii ai caror viitor devine incert, exista bunuri cumparate in timpul casatoriei, poate credite, cu privire la care o impartire justa este dificil de obtinut si exista complicatii sociale si profesionale unice, cu atat mai mult atunci cand sotii inca locuiesc impreuna si/sau nu pot ajunge la o solutie amiabila.

Intr-o astfel de situatie, este bine sa cauti consultanta din partea unui avocat specializat cat mai din timp pentru ca acest pas va limita stresul si erorile pe care ai putea sa le comiti pe parcurs.

Avocatul experimentat va intelege situatia in care te gasesti, va gasi o strategie pentru a te proteja pe tine si pe cei dragi in cursul procedurii, iti va explica pasii de urmat si va fi alaturi de tine pana la final, astfel incat tu sa poti sa sa mergi mai departe cu viata ta.

Divortul este metoda prin care o casatorie se poate desface, daca exista motive temeinice astfel incat raporturile dintre soti sa fie grav vatamate si casatoria sa nu mai poata continua.

In Romania, divortul este pronuntat, de regula, de catre o instanta de judecata si in conditiile prevazute de Noul Cod Civil.

Divortul se solutioneaza in medie in 2-6 luni, in functie de circumstantele concrete ale fiecarui caz in parte. Conform prevederilor Noului Cod Civil, sotul care se face responsabil de destramarea relatiilor familiale poate fi obligat la plata unor despagubiri catre celalalt sot.

Sotul care initiaza procedura de divort trebuie sa se prezinte personal in instanta. Cu toate acestea, in anumite situatii Societatea noastra va poate reprezenta astfel incat prezenta dvs. sa nu fie necesara.

Noul Cod Civil contine dispozitii noi referitoare la posibilitatea sotului nevinovat de destramarea casniciei de a solicita si de a obtine despagubiri de la sotul vinovat.

Sunt reglementate doua tipuri de despagubiri:
1) Despagubirea pentru suferirea unui prejudiciu; si
2) Prestatia compensatorie.

1) In prima situatie, despagubirea se acorda atunci cand sotul nevinovat a suferit un prejudiciu prin desfacerea casatoriei. Nu exista alte conditii pentru acordarea acestui tip de despagubire, iar cererea se solutioneaza odata cu divortul.

Aceste depagubiri pot fi solicitate doar in cazul divortului prin instanta, dar nu sunt permise daca sotii divorteaza prin acord pentru ca in aceasta din urma situatie nu se constata daca doar unul din soti este vinovat de destramarea casniciei.

2) Prestatia compensatorie reprezinta o despagubire distincta de situatia anterioara. Cele doua tipuri de despagubiri pot fi acordate cumulat.

Prestatia compensatorie reprezinta o despagubire pentru compensarea unui dezechilibru semnificativ pe care divortul l-ar determina in conditiile de viata ale sotului care o solicita. Si in acest caz, doar sotul vinovat de destramarea mariajului poate fi obligat la aceasta prestatie. De asemenea, se cere ca mariajul sotilor sa fi durat cel putin 20 de ani.

Prestatia compensatorie se poate acorda sub forma unei sume de bani de platit lunar, unei sume de bani globala (forfetara) ori sub forma unui drept de folosinta pentru anumite bunuri imobile. Atat suma de bani platibila lunar cat si dreptul de folosinta pot fi stabilite pentru intreaga viata a sotului nevinovat sau pentru o perioda determinata de timp.

Obligarea sotului vinovat la prestatie compensatorie se solicita si se solutioneaza odata cu divortul de catre instanta de judecata.

1. Divort:

Decizia de a divorta este deosebit de importanta in viata Dvs. De aceea, asigurati-va ca nu ati luat aceasta decizie intr-un moment tensionat sau de nervozitate si ca ati epuizat toate metodele de impacare cu sotul/sotia Dvs.

Daca ati decis in mod ferm ca doriti sa divortati, puteti sa ne contactati pentru demararea procedurilor necesare. Avocatii nostri va pot ajuta cu sfaturi, solutii si reprezentare in instanta de judecata.

2. Despagubiri la divort:

Daca sunteti in situatia de a beneficia de despagubiri, Societatea noastra va poate sfatui cu privire la optiunile dvs. si va lucra pentru a obtine cele mai bune rezultate. Indiferent daca necesitati o suma de bani platibila lunar sau o suma forfetara, Societatea noastra se va asigura ca prestatia compensatorie este in mod corespunzator calculata.

In cazul in care platiti despagubiri celuilalt sot, Societatea noastra se va asigura ca plata datorata este echitabila si corespunde situatiei dvs. materiale. Daca veniturile dvs. se diminueaza in timp, Societatea noastra poate solicita reducerea prestatiei compensatorii sau modificarea modalitatilor de plata.

Divort – Studiu de caz

Problema:
Doamna H doreste sa divorteze. Domnul H, sotul ei, este de acord, insa nu doreste sa se prezinte in instanta. Cei doi nu au copii si nici bunuri comune.

Solutia noastra:
Cu toate ca divortul este posibil si fara prezenta ambilor soti in instanta, neprezentarea domnului H ar prelungi procedura de divort si ar face necesara audierea de martori. In aceste conditii, Societatea noastra a asistat-o in instanta pe doamna H, iar pe domnul H l-a indrumat sa mandateze o persoana de incredere care sa se prezinte in locul lui, preferabil o persoana pe care si doamna H sa o cunoasca. Mandatul s-a realizat si, la primul termen de judecata, divortul s-a finalizat.

Peste 6000 de clienti ne-au trecut pragul pana acum. E randul tau!

Blv. Carol I nr. 52 parter ap. 1 interfon 02 Sector 2 Bucuresti

Luni-Vineri 08:00 – 18:00

021.231.61.42

Cat de utile ai gasit aceste informatii?

Apasa pe stele pentru a ne lasa un rating!

Media rating-ului: 4.9 / 5. Numarul de voturi: 122

Niciun rating pana in prezent! Fi primul care acorda un rating.

Ne pare rau ca nu ai gasit informatiile folositoare.

Ajuta-ne sa imbunatatim continutul!

Spune-ne cum putem sa imbunatatim continutul.