Divortul prin acord reprezinta o solutie de desfacere a casatoriei prin care, in fata instantei de judecata, a notarului public sau a ofiterului de stare civila, sotii isi exprima acordul pentru divort.

Singura conditie necesara pentru realizarea unui divort in acest mod este exprimarea acordului sotilor. Nu exista conditii legate de durata casniciei  si nici nu se pun in discutie motivele care i-au condus pe soti catre decizia de a divorta.

Divortul prin acord se poare realiza prin urmatoarele metode:

1) In instanta de judecata; sau
2) Administrativ, fie in fata notarului public, fie in fata ofiterului de stare civila.

1) In prima situatie, in cazul divortului prin acord in instanta, avantajul principal este posibilitatea de a separa divortul de celelalte cereri care se discuta, de regula, odata cu desfacerea casatoriei, precum este problema custodiei copiilor minori rezultati din casatorie sau problema realizarii partajului.

Cu alte cuvinte, sotii pot divorta imediat si, ulterior, instanta va decide cu privire la problemele unde nu exista acord. Evident, sotii se pot intelege si cu privire la minori, la bunuri si la alte aspecte financiare concomitent cu divortul, Societatea noastra bucurandu-se de mare succes in realizarea unor tranzactii atotcuprinzatoare si reciproc avantajoase pentru soti.

2) In cazul divortului administrativ principalul avantaj este constituit de rapiditatea procedurii. Soti pot opta pentru notar atunci cand au copiii minori rezultati din casatorie sau la ofiteru lde stare civila, insa doar atunci cand nu au copiii.

Procedura administrativa necesita un acord total al sotilor cu privire la toate chestiunile legate de situatia post-divort a copiilor rezultati din casatorie.

Societatea noastra isi sfatuieste mereu clientii sa incerce sa ajunga la un acord cu sotul/sotia in vederea realizarii divortului prin aceasta procedura intrucat costurile emotionale si materiale sunt mult diminuate.

In acest sens, reprezentantii nostri pot demara fie negocieri directe cu celalalt sot, fie pot indruma partile catre o negociere avocatiala. Atunci cand sotii ajung la un compromis, Societatea noastra redacteaza contractul de tranzactie si toate celelalte documente necesare in instanta pentru finalizarea cu succes si in termen cat mai scurt a divortului.

Divort prin acord – Studiu de caz

Problema:
Domnul I a solicitat desfacerea casatoriei incheiata cu sotia sa, doamna I, stabilirea masurilor privitoare la copiii minori  si revenirea sotiei la numele purtat anterior casatoriei, si anume acela de O. Doamna I ne-a contactat si ne-a solicitat sa o reprezentam in acest caz. Dumneaei ne-a comunicat faptul ca isi doreste desfacerea casatoriei, obtinerea custodiei copiilor minori rezultati din casatorie, o fata si un baiat, precum si sa-si pastreze numele dobandit prin casatorie.

Solutia noastra:
Societatea noastra a luat legatura cu reprezentantii domnului I si au stabilit o data pentru realizarea unei intrevederi intre soti si avocatii lor. In cadrul acestei intalniri, reprezentantii nostri au negociat realizarea unui divort prin acordul partilor, urmand ca problema copiilor si a numelui sa fie discutata cu alta ocazie. La primul termen de judecata, instanta a luat act de acordul sotilor, a desfacut casatoria si a fixat un nou termen de judecata pentru stabilirea custodiei si a numelui doamnei I. Pana la acel termen, Societatea noastra a negociat mai departe cu reprezentantii domnului I. In final, sotii au cazut de acord cutoate masurile privitoare la minori, precum si cu pastrerea numelui dobandit prin casatorie de catre doamna I.

Peste 6000 de clienti ne-au trecut pragul pana acum. E randul tau!

Blv. Carol I nr. 52 parter ap. 1 interfon 02 Sector 2 Bucuresti

Luni-Vineri 08:00 – 18:00

021.231.61.42

Cat de utile ai gasit aceste informatii?

Apasa pe stele pentru a ne lasa un rating!

Media rating-ului: 5 / 5. Numarul de voturi: 2

Niciun rating pana in prezent! Fi primul care acorda un rating.

Ne pare rau ca nu ai gasit informatiile folositoare.

Ajuta-ne sa imbunatatim continutul!

Spune-ne cum putem sa imbunatatim continutul.