O situatie des intalnita este accea in care sotii (sau doar unul din soti) doresc sa divorteze, iar din casatorie au rezultat copii minori.

In astfel de cazuri, divortul este pronuntat, de regula, de catre o instanta de judecata si, de asemenea, judecatorul va decide cu privire la custodia copiilor.

Divortul in sine se poate pronunta prin acord sau pentru motive temeinice.

In ceea ce priveste custodia copiilor, instanta va avea in vedere, in mod obligatoriu, interesul superior al acestora.

Cu privire la stabilirea cheltuielilor de intretinere datorate de catre parintele care nu locuieste impreuna cu copiii, de asemenea, instanta va analiza in mod concret care sunt necesitatile copiilor.

Situatiile de acest fel – in care se iau decizii cu privire la copii minori – sunt de regula stresante si epuizante pentru ambii parinti. De accea, reprezentantii Societatii nostru se folosesc de toate cunostintele si de toata experienta acumulata pentru a oferi servicii juridice si sfaturi care sa ii ajute in mod real pe clienti.

De asemenea, Societatea noastra depune toate eforturile posibile astfel incat parintii sa poata ajunge la o intelegere care sa respecte interesul copiilor. In cazul in care o astfel de intelegere nu se poate realiza, Societatea noastra va formula strategii de instanta personalizate, astfel incat interesul clientilor nostri si al copiilor acestora sa fie respectate in cadrul procesului.

Divort cu copii minori – Studiu de caz

Problema:
Doamna si domnul C se acuza reciproc de destramarea casniciei si amandoi considera ca minorii D si F trebuie sa aiba locuinta stabilita la domiciliul lor. Doamna C ne-a solicitat sa o reprezentam, indicandu-ne ca este dorinta ei sa incerce, mai intai, solutionarea pe cale amiabila a disputei.

Solutia noastra:
Societatea noastra a organizat o intrevedere intre doamna si domnul C, la care a mai fost prezent si avocatul domnului C. In urma discutiilor, partile nu au ajuns la o intelegere, intrucat domnul C a solicitat ca fiica F sa locuiasca alaturi de el, iar doamna C a insistat ca fratii nu trebuie despartiti. In aceasta situatie, Societatea a gandit o strategie de proces si a redactat cererea de chemare in judecata. Pe parcursul litigiului, reprezentantii nostri au sfatuit-o permanent pe doamna C cu privire la toate nelamuririle acesteia si au indrumat-o cu atentie pentru protejarea copiilor de problemele dintre parinti. In final, instanta a decis in favoarea doamnei C.

Peste 6000 de clienti ne-au trecut pragul pana acum. E randul tau!

Blv. Carol I nr. 52 parter ap. 1 interfon 02 Sector 2 Bucuresti

Luni-Vineri 08:00 – 18:00

021.231.61.42

Cat de utile ai gasit aceste informatii?

Apasa pe stele pentru a ne lasa un rating!

Media rating-ului: 5 / 5. Numarul de voturi: 3

Niciun rating pana in prezent! Fi primul care acorda un rating.

Ne pare rau ca nu ai gasit informatiile folositoare.

Ajuta-ne sa imbunatatim continutul!

Spune-ne cum putem sa imbunatatim continutul.