Stabilirea statului competent sa judece divortul persoanelor cu nationalitati diferite reprezinta cea mai delicata problema in astfel de situatii. Legislatia europeana contine prevederi conform carora sotii pot opta intre mai multe state. Insa, odata depusa cererea de divort intr-o tara, legislatia acesteia va fi aplicabila pentru toate problemele de ordin familial ale sotilor, inclusiv in ceea ce priveste incredintarea copiilor, pensia de intretinere, s.a.m.d.
De accea, alegerea statului unde se va realizea divortul trebuie facuta cu multa atentie, inca de la inceput.
In Romania, de exemplu, pot divorta atat cuplurile in care cel putin un sot este roman, cat si majoritatea cuplurilor de straini care locuiesc aici.
Serviciile noastre juridice sunt complete.
Pentru realizarea corecta si in timp cat mai scurt a procedurilor obligatorii pentru obtinerea divortului, Societatea noastra isi sfatuieste clientii in functie de interesele si necesitatile acestora, ii asista in instanta si in fata autoritatilor administrative, de la inceput si pana la finalizarea divortului.
Persoane cu nationalitati diferite – Studiu de caz
Problema:
Doamna D, cetatean roman si domnul D, cetatean american, s-au casatorit in Insulele Maldive in anul 2003. Au locuit o perioada in Romania dupa care domnul D a plecat la munca in Irak. Sotii au doi copii, iar doamna D doreste sa divorteze.
Solutia noastra:
Divortul sotilor D se poate realiza in mai multe tari, insa procedura mai rapida si mai simpla se efectueaza in Romania. Societatea noastra a redactat toate documentele necesare si a solicitat instantei desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a domnului D. Divortul s-a pronuntat, iar copiii auavut locuinta stabilita la mama lor.