Exista multe argumente in favoarea unui divort in Romania. Iata cele mai importante 3 dintre acestea:

  1. Costuri reduse si durata previzibila: procedura de divort in Romania presupune costuri chiar si cu 80% mai mici decat costurile din strainatate, iar spre deos
  2. ebire de majoritatea altor tari, durata procedurii de divort din Romania este relativ scurta – aprox. 6 luni de la demararea actiunii.
  3. Procesul se desfasoara in limba ta materna: in Romania nu vei avea surprize legate de slaba intelegere a unor termeni juridici care se aplica situatiei in care te gasesti.
  4. Nu este necesara prezenta ta in Romania: intregul proces se poate desfasura fara sa fie nevoie sa participi la vreo sedinta de judecata.

In Romania pot divorta:

 1. Sotii romani care locuiesc in strainatate, indiferent unde locuiesc si de cat timp.
 2. Sotii de nationalitati diferite, daca cel putin unul are nationalitatea romana si acesta locuieste de cel putin 6 luni in Romania.
 3. Sotii, indiferent de nationalitate, care locuiesc in Romania.

De peste 18 ani, am fost implicati in sute de proceduri de divort pentru romanii din straintatate, iar serviciile noastre juridice sunt complete!

Consultanta initiala poate avea loc telefonic sau pe e-mail: vom asculta povestea dvs., va vom pune intrebarile relevante pentru a stabili exact situatia juridica in care va aflati, vom stabili care sunt cele mai bune solutii si va vom explica care sunt pasii de urmat si la ce va puteti astepta de la aceasta procedura.

Toate documentele necesare pot fi transmise prin e-mail sau curier rapid. Societatea noastra se va ocupa de plata taxelor necesare si de traducerea in limba romana a documentelor dvs. din strainatate, daca este cazul.

Vom demara actiunea de divort si va vom reprezenta in instanta pe tot parcursul procedurii. Daca este in interesul dvs., vom negocia cu sotul/sotia dvs. ajungerea la o solutie amiabila.

Pe intreg parcursul procedurii de divort, vom tine legatura telefonic sau prin e-mail pentru a va informa cu ceea ce se intampla in dosar.

La final, ne vom ocupa de legalizarea hotararii judecatoresti, astfel incat casnicia sa fie si formal incheiata.

Divort romanilor din strainatate – Studiu de caz

Problema:
Domnul M lucreaza in Marea Britanie si ne-a contactat pentru a-l ajuta cu procedura de divort. Sotia sa, doamna D, cu care s-a casatorit in urma cu 8 ani, este plecata la munca in Italia si, din informatiile existente, rezulta ca si aceasta este de acord cu divortul. Domnul M nu poate veni in tara.

Solutia noastra:
Toate comunicarile intre Societatea noastra si domnul M s-au realizat prin internet sau pe fax. Societatea noastra a pregatit toata documentatia pentru a-l putea reprezenta in instanta si a depus cererea de divort. Intregul litigiu s-a finalizat la termenul secund de judecata, prin pronuntarea divortului, fara ca vreunul din soti sa se fi prezentat in fata instantei.

Tudor Becheanu

Din anul 2013, Av. Tudor Becheanu se ocupa in cadrul Societatii de toate cauzele de divort international.

Este absolvent al Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti si al Facultatii de Relatii Economice Internationale din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, cu specializarea in Diplomatie Internationala. Tudor este apreciat pentru cunostintele aprofundate a dreptului familiei si de dreptul international privat al familiei, precum si pentru experienta sa in litigii de acest tip.

Clientii din cauzele de divort international mentioneaza atentia la detalii, promptitudinea si abilitatea de a oferi solutii simple si eficiente drept principalele atuuri ale lui Tudor. 

In afara biroului, Tudor isi petrece timp alaturi de familie, este un sustinator al Liverpool FC din copilarie iar in timpul vacantei de iarna, cel mai probabil il veti gasi pe o partie de schi.

Peste 6000 de clienti ne-au trecut pragul pana acum. E randul tau!

Blv. Carol I nr. 52 parter ap. 1 interfon 02 Sector 2 Bucuresti

Luni-Vineri 08:00 – 18:00

021.231.61.42

Cat de utile ai gasit aceste informatii?

Apasa pe stele pentru a ne lasa un rating!

Media rating-ului: 5 / 5. Numarul de voturi: 12

Niciun rating pana in prezent! Fi primul care acorda un rating.

Ne pare rau ca nu ai gasit informatiile folositoare.

Ajuta-ne sa imbunatatim continutul!

Spune-ne cum putem sa imbunatatim continutul.