Cetatenii romani sau cetatenii altor state care domiciliaza pe teritoriul Romaniei au nevoie ca toate informatiile de stare civila sa fie inregistrate de catre autoritatile romane.

Este vorba de inregistrarea nasterii, inregistrarea casatoriei, inregistrarea divortului ori inregistrarea decesului, daca aceste proceduri au fost efectuate initial intr-un alt stat.

In practica, cea mai des intalnita situatie este accea a unui divort solutionat pe teritoriul altui stat. Pentru a produce efecte si in Romania, hotararea straina de divort trebuie sa fie recunoscuta si in Romania, iar procedura propriu-zisa de recunoastere se efectueaza pentru hotarari din state care nu sunt membre ale UE de catre instantele de judecata.

In ultimii ani, numarul de solicitari pentru recunoasterea hotararilor straine pe care Societatea noastra le-a realizat a crescut constant, astfel incat am dobandit o bogata practica in acest domeniu si suntem in masura sa le oferim clientilor nostri sfaturile si asistenta juridica de care au nevoie. In esenta, va putem ajuta indiferent care este inregistrarea pe care o doriti realizata.

Recunoastere hotarari – Studiu de caz

Problema:
Doamna O ne-a consultat in urmatoarea situatie: dumneaei a divortat de sotul sau in Elvetia in urma cu 2 ani. In prezent, doamna O doreste sa se recasatoreasca in Romania, insa autoritatile romane nu ii permit intrucat divortul din Elvetia nu este recunoscut.

Solutia noastra:
Singura posibilitate de a face valabil divortul din Elvetia in fata autoritatilor romane era recunoasterea acestuia. Societatea noastra a demarat procedura judiciara de recunoastere a hotarari de divort din Elvetia. La primul termen de judecata, cererea a fost admisa.

Peste 6000 de clienti ne-au trecut pragul pana acum. E randul tau!

Blv. Carol I nr. 52 parter ap. 1 interfon 02 Sector 2 Bucuresti

Luni-Vineri 08:00 – 18:00

021.231.61.42

Cat de utile ai gasit aceste informatii?

Apasa pe stele pentru a ne lasa un rating!

Media rating-ului: 5 / 5. Numarul de voturi: 1

Niciun rating pana in prezent! Fi primul care acorda un rating.

Ne pare rau ca nu ai gasit informatiile folositoare.

Ajuta-ne sa imbunatatim continutul!

Spune-ne cum putem sa imbunatatim continutul.